Új kapusok az FKC keretében

2020.07.19. 19:45

Horvát válogatott hálóőrt igazoltak a fehérvári kézisek, Metzből érkezett

Zárt kapuk mögött ugyan, de lejátszotta első felkészülési mérkőzését az Alba FKC női kézilabdacsapata. A fehérváriak új kapusai is harcba szálltak.

Ferencz Balázs

Tea Pijevic tapasztalt kapus, hasznos lehet

Fotó: ARCHÍV

Két NB I-es együttes csapott össze a nyilvánosság kizárásával Érden, ahol Deli Rita alakulata 25-25-ös döntetlent ért el.

Érd–Alba Fehérvár KC 25-25 (14-12)

Érd, zárt kapus. V.: Hantos D., Rózsahegyi B.

Alba: Pijevic, Dányi (kapusok), Töpfner 6, Triscsuk 6 (2), Szarka 3, Utasi 3, Afentaler 2, Háfra 2, Bardi 1, Boldizsár 1, Varga 1, Besszer, Dubán, Gerháth, Rózsás, Sztankovics.

A fehérvári együttes kapusposztján nagy volt a mozgás a nyáron. Mistina Kitti Békéscsabára, Györkös Rebeka Érdre igazolt, így a frissen szerződtetett 22 éves Dányi Bernadett egyedüli hálóőrként maradt a felnőttkeretben. De az Érd elleni összecsapáson már váltótársra lelt, hiszen az FKC leigazolta a 28 éves horvát válogatott Tea Pijevicet. Pijevic télen szerződött a Lokomotiva Zagreb alakulatától a francia Metz Handballhoz, ahol Bajnokok Ligája tapasztalatot is gyűjthetett.

Tea Pijevic tapasztalt kapus, hasznos lehet
Fotó: ARCHÍV

Ugyanakkor az Albában folytatja kölcsönjátékosként a Győri Audi ETO kötelékébe tartozó, a felvidéki Gútáról származó Tóth Nikolett is. A 18 éves, 190 centis kapus a magyar junior válogatottal Európa-bajnoki címet szerzett. Az ificsapatot is acélosították Fehérváron, Sugár Tímea útmutatásai szerint pallérozódhat az ifi Eb-arannyal büszkélkedő, a vajdasági Adáról származó Kubina Molli, akivel négyéves szerződést kötött az FKC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában