Remeklő debütánsok

2020.07.23. 20:38

A Puskás Akadémia két újabb saját nevelésű játékosa mutatkozott be

A Puskás Akadémia két újabb saját nevelésű játékosa mutatkozott be NB I-es csapatban a Topolya elleni győztes találkozón. Mindketten egy-egy félidőt kaptak a bizonyításra Hornyák Zsolt vezetőedzőtől.

Kecskés Zoltán

Auerbach Martin és Mim Gergely is bemutatkozhatott

Fotó: PFLA

A 21 éves Mim Gergely 2017 augusztusában mutatkozott be a PAFC II színeiben, amelynek mezét 42 alkalommal öltötte magára. Alapembere volt a 2018/2019-es szezonban bronzérmes NB III-as gárdának, majd tavaly nyáron a Puskás Akadémia partnercsapatához, Csákvárra került kölcsönbe. Júliustól visszatért és már az első csapattal kezdte meg a felkészülést, majd egy álma valósult meg azzal, hogy a szerdai edzőmérkőzésen a szünetben csereként beállhatott a nagy csapatba.

– Nagyon élveztem a mérkőzést. Az iram egy kicsit más volt, mint az alsóbb osztályokban, de szokni kell ezt is, akárcsak az összjátékot. De úgy érzem, Josip Knežević helyét megörökölve jól oldottam meg a feladatomat. Összességében pozitív érzésekkel hagytam el a pályát – mondta a debütáns.

A másik újonc a 17 éves kapus, Auerbach Martin volt, aki Tóth Balázst, „Balut” váltotta a kapuban. Az ifjú hálóőr a korosztályos ranglétrát végigjárva U19-es csapatból került fel év elején az NB I-es gárda keretéhez, sőt a spanyolországi edzőtáborban már Szolnoki Rolandékkal készülhetett. A klub tájékoztatása szerint Martin jelenleg harmadik számú hálóőrnek számít, és először a Topolyai SC elleni felkészülési mérkőzésen őrizhette a PAFC kapuját. A fiatal tehetség csak szuperlatívuszokban tudott beszélni bemutatkozásának pillanatáról.

Auerbach Martin és Mim Gergely is bemutatkozhatott
Fotó: PFLA

– Hihetetlen élmény volt, hogy alig 17 évesen egy ilyen színvonalas csapat ellen védhettem az első csapatban. Nagy szó ez, főleg úgy, hogy egy teljes fél­időt kaptam a mestertől. Egyszerűen fenomenális élmény volt egy Európa-ligában induló gárda ellen játszani. Már előző nap tudtam a kapus­edzőnktől, Balajcza Szabolcstól, hogy lehetőséget kapok, és ennek tudatában készültem fejben. Ennek ellenére a bemelegítésnél még volt bennem némi izgalom, de miután a pályára léptem, sikerült levetkőznöm. Csak arra koncentráltam, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a mérkőzést.

A felcsútiak szombaton dél­előtt 11-kor a Soroksárt fogadják hazai pályán. Friss hír, hogy ezt követően augusztus 1-jén a Slovan Bratislava, augusztus 8-án a volt akadémista, Kleinheisler László klubja, az Eszék lesz az ellenfele a vál-völgyi csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában