már másodszor

2020.06.04. 22:00

Stipsicz Bence lett az Év hátvédje

Stipsicz Bence 2019-hez hasonlóan idén is átvehette a Magyar Jégkorong Szövetség által adományozott, legjobb védőjátékosnak járó Pásztor György-díjat.

Dévai N. Csaba

Fotó: Fehérvár Av19

A csonka szezon záró traktusaként a legjobbakat díjazta az MJSZ, és csakúgy, mint tavaly, idén sem maradtunk Fejér megyei díjazottak nélkül. A Dunaújvárosi Acélbikák elnyűhetetlen kapitánya, Azari Zsolt korábban már bezsebelte a példamutató hozzáállást és magatartást elismerő Mr. Spirit díjat, most pedig Stipsicz Bence kezébe került egy újabb egyéni díj. A 23 esztendős játékos a DVTK Jegesmedvéket erősítő Szirányi Bencét, valamint a MAC Újbuda játékosát, Pozsgai Tamást utasította maga mögé. „Stipi” az osztrák ligában ugyan elmaradt tavalyi kiemelkedő teljesítményétől – 27 után 15 pontot gyűjtött –, a válogatottban a februári olimpiai selejtező tornán viszont nagyszerű jégkorongot mutatott be. Hatékony védőjátéka mellett egy gólt és három asszisztott jegyzett.

Jó kezekbe került a magyar hokilegenda nevét viselő díj Fotó: MJSZ

Nagy megtiszteltetés, hogy kétszer egymás megkaptam ezt a díjat – nyilatkozta Stipsicz a klub honlapjának.

– Nem számítottam rá idén, ugyanis felemásnak tartom a szezont. Az elején nekem sem ment jól a játék, aztán januártól már feljavultam. Sajnos a csapat nem tudott bejutni az EBEL rájátszásába, pedig többre voltunk hivatottak. Jobb volt a keret, mint amilyen helyezést elértünk, csak hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Az idényből az olimpiai selejtezős továbbjutás marad a legemlékezetesebb pillanat a számomra. Már készülünk az új szezonra, az egyéni edzések után már kiscsoportos gyakorlásokkal. A cél az, hogy a Fehérvárral kerüljünk be a rájátszásba, és ott menjünk legalább egy kört, emellett a válogatottal is jó eredményt szeretnék elérni a jövő évi világbajnokságon.

Az Ifj. Ocskay Gábor nevét viselő, legjobb csatárnak járó díjat a szintén 23 éves, Finnországban remekül teljesítő Galló Vilmos nyerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában