rögbi

2020.06.16. 20:14

Bajnoki meccsre készülhetnek

A Fehérvár Rugby Club felnőtt női csapata gőzerővel készül a bajnokság folytatására, amely a válogatottságra készülő hölgyeknek is remek alkalom a formába lendüléshez.

Dévai Nándor Csaba

Bízik a jó folytatásban Kiss Virág Fotó: Fehér Gábor (FMH-Archív)

Fotó: gaborfeherphoto

A váratlanul három hónappal meghosszabbított tavaszi szünet után nyáron térnek vissza a pályára a fehérvári rögbisek. Érdekes szituáció állt elő, hiszen míg a férfiak tizenötös rögbibajnokságát eredmény nélkül lezárta a szövetség, addig a hölgyek hetes rögbikiírása folytatódhat – a férfiak pedig hetes tornán vehetnek részt nyáron. A jelenlegi helyzetről Kiss Virágot, a felnőtt csapat játékosát kérdeztük.

– A női bajnokságban hetes rögbit játszunk, és június 28-án Esztergomban, valamint július 11-én Budapesten folytatódik a küzdelem az ötödik és hatodik fordulóval – nyilatkozta Kiss. – Ez egy rövidített verziója a bajnokságnak, de örülünk, hogy ennyi legalább van.

Keményen készülünk a lányokkal Gyolcsos Ferenc vezetőedző irányítása mellett, hogy a lehető legjobb formában várhassuk a meccseket, sajnos azonban a létszám is problémát jelent számunkra. Elég alacsony a bevethető játékosok száma, munka, tanulás mellett lassan elfogytunk, úgyhogy Pap Helgával gőzerővel dolgozunk a toborzáson. Nagy pozitívum, hogy Helga tavaly hazatért Ausztráliából, és felkarolta az utánpótlást – nagyon sokat tesz azért, hogy fejlődni tudjunk. Jó hangulatban zajlanak az edzéseink, keményen dolgozunk, bízom benne, hogy végül ki tudunk majd állni a hátralévő mérkőzésekre.

Bízik a jó folytatásban Kiss Virág
Fotó: Fehér Gábor (FMH-Archív)

A klubcsapat mellett a válogatottban is helyt kell állniuk a fehérvári rögbiseknek.

– Az Európa-bajnokságot ugyan törölték, a hazai rendezésű Olimpiai Reménységek Versenyét viszont megtartják, amit szintén nagyon várunk, hogy lehessen a válogatottban játszani. Emellett lesz összetartás is a válogatottal, ha minden jól megy, kéthetente tudunk majd találkozni a társakkal. Az ORV-n lesz felnőtt és utánpótlás kategória (U16, U8 – a szerk.) is, előbbiben Oláh Dorottya és Pap Helga mellett jómagam, utóbbiban valószínűleg Völgyi Virág, Pintér Viktória, Takács Kata és Jakubecz Lili jöhet szóba a válogatottnál a fehérváriak közül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában