nincsenek feljutók, kiesők

2020.05.12. 11:00

Végleges: törölték a pólószezont

A Magyar Vízilabda-szövetség hétfői elnökségi ülésén úgy határoztak, eredményhirdetés nélkül törlik a 2019/2020-as kiírást.

Dévai Nándor Csaba

Az FVSE (fehér) pólósainak is a jövőre kell koncentrálniuk Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

Az előzetes várakozásoknak megfelelően, a kosár- és kézilabdához hasonlóan nem folytatódnak majd a honi bajnokságok a vízilabda berkein belül, törölték az eredményeket. Ez egyben azt is jelenti, hogy a 2020/2021-es idényt ugyanabban a felállásban kezdik majd a csapatok, ahogy azt tavaly szeptemberben tették, nincsenek feljutók, kiesők. A hivatalos döntés a női OB I-ben bajnoki álmokat szövögető, Euroligában érdekelt Dunaújvárosi Egyetem–­Maarsk Graphics, valamint a férfi OB I/B-ben szereplő Fehérvár Vízilabda SE gárdáját is érinti, ezek a csapatok is az előttünk álló szezonra készülhetnek.

Az FVSE (fehér) pólósainak is a jövőre kell koncentrálniuk
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Fel voltunk készülve erre a döntésre, hiszen a klubcsapatok többsége – köztük mi is – a kiírás szerinti lezárás mellet szavazott a ligaülés során. Természetesen nem szerettük volna, hogy ez az év kárba vesszen, jól álltunk, a bajnoki címre is megvolt az esélyünk, nemzetközi kupában a legjobb nyolcban voltunk. Azt is eltörölték, és bár kidobott évnek érezhetnénk a mögöttünk hagyott időszakot, a szükséges munkát belefektettük a vízilabdába, azt senki sem veheti el tőlünk, és ugyanolyan keményen folytatjuk a munkát, mint ezelőtt – nyilatkozta lapunknak Mihók Attila, az újvárosiak vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában