Nem kockáztatnak

2020.05.10. 21:34

Online marad a Cunder

Tíz éve bontott zászlót a Cunder Tömegsport és Utánpótlás Kézisuli Egyesület a megyeszékhelyen. A klub közel 160 igazolt játékossal és kilenc edzővel működik. Az egyik alapító, a klub életét minden fronton irányító, Molnár Csaba számolt be az SE jelenlegi életéről.

Kecskés Zoltán

A fiatalok már alig várják, hogy újra találkozzanak Fotó: egyesület

Hiába a korlátozások feloldásáról szóló, május 4. után érvényes friss szabályok, melyek jelentősen könnyítenek a sportéleten, a fehérvári egyesület nem tudja elkezdeni a kiscsoportos edzéseket. A magas létszám miatt a városban nincs olyan szabadtéri pályalehetőség, ami ezt lehetővé tenné. Az aszfaltos pálya pedig szintén nem opció, túl nagy sérülésveszéllyel jár, pláne egy olyan sportágnál, mint a kézilabda.

– Én még gyerekkoromban, aszfalton tanultam meg a kézilabda alapjait a MÁV Előre SC pályáján. Azóta a játék felgyorsult, az utánpótláskorú játékosok máshoz szoktak. Nem kockáztathatjuk meg a kisebb-nagyobb sérüléseket. Más technikával kell az aszfalton esni, mint a parkettán. Ezt is meg kell tanulni! A termek pedig továbbra is zárva maradnak az amatőr sportolók előtt – tette hozzá Molnár Csaba.

A fiatalok már alig várják, hogy újra találkozzanak
Fotó: egyesület

Hangsúlyozta, hogy ők mindenben követik a Magyar Kézilabda Szövetség ajánlásait, amely egyebek mellett kimondja, hogy az egyéni képzések, kiscsoportban történő, minden kontaktot nélkülöző gyakorlatok elvégzésével tarthatók. Ez pedig egy olyan sport esetében, mint a kézilabda nehezen kivitelezhető. Nagyon sajnálja, hiszen az edzők a szülők és a gyerekek is nagyon várták a találkozást – mondta.

Így egy ideig még maradnak az online edzések, aztán jön a szokásos nyári holtszezon, a pihenőidő.

– Valamennyien online rendszerben dolgoznak tovább. Az NB2-es felnőttek hamarosan a pihenőjüket töltik, míg a gyerekek továbbra is naponta kapják a nyújtó, koordináció és állóképességet fejlesztő gyakorlatokat, szintén az MKSZ útmutatását követve. Van egy közösségi csoportunk, ahová folyamatosan töltik fel az otthon végzett, saját testsúlyos, gimnasztikai, illetve ügyességi gyakorlataikat, erre a szakmai stábbal konzultálva reagálunk. Továbbá igyekszünk a kommunikációt fenntartva, mentálisan is erősíteni őket. Bízunk benne, hogy a jelenlegi helyzet normalizálódni fog és augusztusban már együtt, személyesen készülhetünk a 2020/2021-es bajnoki rajtra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában