Megszenvedtek a sikerért

2020.02.19. 19:34

177 percig nem esett gól a Magyar Kupa-párharcban, Muszliu döntött

Hazai pályán harcolhatta ki a továbbjutást a MOL Fehérvár FC a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Azonban nem számíthattak könnyű matinéra a fehérváriak az Újpest FC ellen.

Ferencz Balázs

Fotó: NAGY NORBERT

Ahogy a bajnokságban a Megyeri úton, úgy Szegeden a Magyar Kupa nyolcaddöntő odavágóján sem vívott fergeteges összecsapást a MOL Fehérvár FC és az Újpest FC. Nem jutottak dűlőre a gólok terén sem, 0-0-s dönetlennel ért véget a párharc első felvonása. Így teljesen nyitott maradt a továbbjutás kérdése. A hazai pálya előnye mindenképp a fehérváriak mellett szólt, azonban a kupacsata piantériája, hogy az Újpestnek elegendő lehetett akár egyetlen gól is a továbblépéshez. Nebojsa Vignjevics három helyen változtatott az odavágón szerepeltetett kezdőhöz képest, a védelem jobb oldalán Balázs Benjamin, a középpályán Szakály Péter kapott szerepet, míg a gólvonal előtt Filip Pajovics ténykedett. S bizony már a második percben dolga akadt. Ivan Petrjak teljesen zavartalanul vehette célba az újpesti kaput 7 méterről, de Pajovics hatalmas bravúrral védett a rövid sarok előtt. Egy perccel később a védők játszottak össze: Hangya Szilveszter tekert középre a bal oldalról, Stopira előrevetődve fejelt, s alig tévesztet célt.

 

Apropó hátvédek. Juhász Roland kiújuló gerincfájdalma miatt kidőlt a sorból, így a fiatal Tamás Olivér debütált tétmeccsen a Vidi felnőtt csapatában. Azonban ő szélső védő, ezért kényszerűségből Stopira futballozott Muszliu mellett a hátsó alakzat tengelyében. Joan Carrillo bizalmat szavazott Nikolics Nemanjának is, aki az első perctől tüzelte társait. Azonban az első 10 minutum fehérvári nyomása után az újpestiek kezdték járatni a labdát. No azért kapura nem volt veszélyes a lila-fehér gárda, de ami szomorúbb, hogy a Vidi sem, így unalmasan, a kevés szemlélődő néző előtt unalmasan csordogált a játék. A lelátó csendesebb népe elmerülhetett az RBD ultrái dalszövegeiben, mert a pályán történtek nem pezsdítették fel vérüket. Az Újpest szervezetten visszazárt, a piros-kékek pedig nem találtak rést a pajzson, így bánhatták a meccs első két elpuskázott lehetőségét. A 32. percben azért történt valami, Lyes Houri tekerhetett kapura egy szabadrúgást 22 méterről, de Pajovics jó helyen állt, ölelte a labdát. A rengeteg technikai hiba után valami futballra emlékeztetőt villantott Petrjak és Nikolics, kényszerítőzésük után utónn ielől szedte fel a labdát az újpesti hálóőr. A félidő végén igen impozáns kontrát vezetett a Vidi, Kovács iramodott meg felpasszolt a tizenhatos vonalára Petrjaknak, aki középről oxival egyből Nikolics felé tette tovább a labdát, a lövést azonban védte Pajovics.

A szünetben Vignjevics mester frissített, azonban a pihenőt követően a MOl Fehérvár próbála felpörgetni a jáékot. Volt is tetszetős támadásuk a hazaiaknak, azonban kapura nem volt veszélyes az offenzíva. Az 56. percben Houri robogott fel, Nikolics elé passzolt, a 27-szeres válogatott csatár azonban gyengén lőtt jobbal, Pajovicsnak csemege volt lefékezni a labdát. Alig telt el egy perc, s Kovács a tizenhatoson kívülről lőtt, de magasan a kapu fölé. De egyértelmű volt, hogy nem akar túlórázni a Vidi. Carrillo is váltott, Houri lement, a bal szélre Kovács kerül ki, a frissen beálló Bamgboye pedig még labdához sem ért, de már besárgult... Ráadásul majdnem az Újpest talált be, jobbról szállt középre a labda, Zsótér csúsztatott centikkel a kapu mellé. Hodzic is pályára lépett, de a hajrá előtt Bamgboye cselezte magát helyzetig, lövése a kapu tetejét érintette. Vészesen fogyott az idő, a Vidi görcsösen akart, de elakadtak az akciók. Aztán a 89. percben balról küldött középre egy szögletet Petrjak, röviden szabadítottak fel a vendégvédők, s Viszar Muszliu 8 méterről helyezett a hálóba, 1-0. Három percet hosszabbított Vad II István játékvezető, s ezt az időszakot már kibekkelte a Fehérvár. A szurkolói nélkül vendégeskedő Újpest FC beletörődött sorsába, s búcsúzott a Magyar Kupa további küzdelmeitől. A MOL Fehérvár FC megszenvedett a továbbjutásért, de ott van a nyolc között.

MOL Fehérvár FC–Újpest FC 1-0 (0-0)

MOL Aréna Sóstó, 1794 néző. V.: Vad II István (Albert, Buzás)

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Hangya, Stopira, Muszliu, Tamás O. – Pátkai, Elek – Petrjak (Futács, 93.), Kovács I., Houri (Bamgboye, 68.) – Nikolics (Hodzic, 75.). Vezetőedző: Joan Carrillo

Újpest FC: Pajovics – Balázs (Pauljevic, a szünetben), Heris, Litauszki, Burekovics – Onovo, Nwobodo – Simon K. (Perosevic, 85.), Szakály P. (Calcan, 62.), Zsótér – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

Gól: Muszliu (87.)

Sárga lap: Bamgboye (70.) illetve Onovo (66.)

Kiállítva: -

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában