Jégkorong

2020.01.23. 08:20

Új időszámítás indul a Titánok számára

Az Erste Liga középszakaszának alsóházában a Fehérvári Titánok csapata is megkezdi csütörtök este 18.30-kor szereplését. Ellenfelük az a Hokiklub Budapest gárdája lesz, amely az alapszakaszban többször megtréfálta a kék-fehéreket.

Káldor András

Madácsi Benedek (kék) nehezen szabadul fővárosi ellenfelétől

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A bajnoki küzdelmek első felében úgy tűnt, hogy a fővárosi gárda a pofozógép szerepét fogja betölteni, aztán bekövetkezett egy váltás a kispadon, a Gröschl Tamás helyére érkező svéd Jens Brandström irányításával kijöttek a gödörből. Több meglepetést okoztak, többek között a Titánok is beleestek ebbe. Elég csak a legutóbbi, december végén lejátszott összecsapásra gondolni, amikor ugyan az EBEL-csapatba „feljátszók” hiánya miatt tartalékos kerettel állt fel a fehérvári csapat, de ezt kíméletlenül ki is használták a vendégek. Ügyesen lassították a Titánok játékát fizikálisan, sok ütközéssel tarkítva, nem adva lehetőséget arra, hogy Kiss Dávid tanítványai a saját tempójukban tudjanak játszani. Más kérdés, hogy igen felelőtlenül bántak a kék-fehérek a koronggal, és ezáltal jobbára a támadások helyett a védekezéssel kellett törődniük.

Madácsi Benedek (kék) nehezen szabadul fővárosi ellenfelétől
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ezeket a hibákat kellene minimalizálni a mai találkozón, és amennyiben a Corona Brasov elleni teljesítménnyel rukkol elő a Fehérvár, akkor nem okozhat problémát a pontok itthon tartása. Nem véletlenül utalt arra Kiss Dávid a mérkőzés lefújása után, hogy ugyanerre az energiára lesz szükséges majd a folytatásban is. Azaz a középszakasz meccsei során is, hogy előrébb tudjanak lépni a Hokiklubon kívül az Újpesti TE, a Gyergyói HK, valamint a Schiller-Vasas SC elleni oda-vissza párharcokban. A Titánok ebbe a kvintettbe két pontot vittek magukkal, és a negyedik helyen várják a számukra február 16-án záródó sorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában