Teljes kerettel várják a folytatást

2020.01.09. 21:23

Két fiatal együttes párharcából jönnének ki győztesen a Titánok

Három mérkőzéssel a jégkorong Erste Liga alapszakaszának vége előtt az utolsó helyen található Schiller-Vasas HC-t fogadják péntek este a Fehérvári Titánok.

Dévai Nándor Csaba

Hoznia kell a kötelezőt Kiss Dávid legénységének Fotó: Pesti T.

Az már korábban eldőlt, hogy a Titánok a tavalyi évhez hasonlóan az alsóházban folytatják majd az alapszakaszt követő középszakaszt, az viszont, hogy melyik pozícióból tehetik mindezt, hány bónuszponttal indulva, nagyban függ a hátralévő mérkőzések eredményeitől.

Nincs egyszerű helyzetben a fehérvári farmcsapat, amely elmúlt öt mérkőzéséből mindegyiket elvesztette, ráadásul tette mindezt rendes játékidőben, és összesen 35 gólt engedélyezve – hazai jégen pedig utoljára november 24-én született Titánok-győzelem.

– Ugyanúgy készülünk, mint eddig is. Voltak hátráltató tényezők, ám ezeket nem szeretnénk kifogásként használni, sokkal keményebben kell küzdenünk, és újra a régi arcunkat kell mutatnunk. Az elmúlt mérkőzéseken kapott sok gól abból a mentális fáradtságból fakadhat, amit a kiesett játékosok hiánya okozott, edzésen sem sikerült úgy teljesíteni, ahogy azt elvárnánk magunktól az év ezen időszakában. A sérültjeink és betegeink nagy része mostanra azonban visszatért, úgyhogy egyértelműen szeretnénk itthon tartani a három pontot, és ezzel megőrizni a pozíciónkat a táblázaton – nyilatkozta a mérkőzést megelőzően Kiss Dávid vezetőedző.

Mindeközben az ellenfelet sem szabad egy pillanatra sem lebecsülni, hiszen bár jócskán a többiektől lemaradva „hajtják a sereget” – 14 pont a lemaradásuk –, legutóbb a tabella 4. helyén álló DEAC-ot tréfálták meg, és győzték le hosszabbítást követően 4-3 arányban – ezt megelőzően a Gyergyószentmiklóst is elkapták, szintén hazai jégen 3-1-es Vasas siker született.

Hoznia kell a kötelezőt Kiss Dávid legénységének Fotó: Pesti T.

A Fehérvár színeiben 188 EBEL-mérkőzésen 191 pontot szerző Ladányi Balázs vezette fővárosi fiatalok legutóbb 2019. január 14-én tudták legyőzni a Titánokat, azóta sorozatban hétszer a fehérváriak örülhettek. Legutóbb december 23-án, Budapesten találkoztak a felek, akkor Almási Márk, Kovács Alex kettő, valamint Mitch Zion találatával 4-1-re győztek a Titánok.

Ezúttal is hasonló perfomanszra lenne majd szükség hazai oldalról, ha nem akarják, hogy a megtáltosodó Hokiklub Budapest egy meglepetésszerű DEAC elleni sikerrel helycserés támadást bemutatva letaszítsa őket a 8. helyről. A mérkőzés 18.30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában