kézi

2020.01.05. 21:18

25 percig volt partner a DKKA

Az esélytelenek nyugalmával vendégeskedett a 2020-as esztendőben elsőként az Audi Arénában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia. A K&H Női Kézilabda Liga 12. fordulójában a listavezető Győri Audi ETO KC alakulata igazolta a papírformát.

Ferencz Balázs

Szalai Babettnek (feketében) is rendkívül nehéz dolga volt a szorosan záró győri védőfal ellen Fotó: Szalmás Péter/ETO

„Tanulni, Küzdeni, Tisztelni” – díszelgett a sokat sejtető felirat a DKKA csapatát Győrbe (is) szállító autóbusz oldalán. A Dunaújvárosi Kohász KA alapvető célja, hogy tehetséges, a magyar kézilabdát még magasabb szintre emelő utánpótlást neveljen, s a rutint képviselő játékosokkal kiegészülve a világ talán legerősebb bajnokságában nem a futottak még halmazába tartozik. A tabella hetedik helyén álló hölgykoszorú tagjai tehát tanulnak, s azt már sokszor bizonyították, hogy képesek küzdeni is az összecsapásokon. A klasszisokkal teletűzdelt, a földkerekség egyik legerősebb csapata, a Győri Audi ETO KC talán elvárta, hogy tisztelje őket az Újváros, azonban nem kezdett feltartott kézzel a Kohász. Pedig a miliő tekintélyt parancsoló volt az impozáns arénában, a szurkolók hangorkánja, s az AC/DC Thunderstruck című nótájára futottak be a hazaiak, mégis, az első gólokat Szalai Babett és Bouti Fruzsina szerezték. Persze, a DKKA megérezte, hogy rögtön az első támadásnál elvesztette egyik erősségét, Triscsuk Krisztinát, aki Bulatovicstól kapott egy nagyot az orrára, ami rögtön vérezni kezdett. Éppen a túl keményen védekező Bulatovics két gólja kellett a győriek egyenlítéséhez, majd a vendégeknél Csapó, a hazai oldalon Leynaud mutatott be néhány védést. Grosch káprázatos felső sarkos gólja után a franciák, Edwige és Nze Minko villantak, s a 9. percben fordított az ETO (4-3). Jovovity hetesével tartotta a lépést a Dunaújváros, de Szekerczés oldalhálóját és Szalai keresztlécét, valamint a támadásban vétett labdaeladásokat már nem bírták el, s meglépett három góllal a Győr, 8-5.

Szalai Babettnek (feketében) is rendkívül nehéz dolga volt a szorosan
záró győri védőfal ellen Fotó: Szalmás Péter/ETO

Nem roskadt össze azonban György László alakulata, emberhátrányban is csak kétgólos fórt engedett a zöld-fehéreknek. Azonban egyre többet hibáztak a Fejér megyeiek támadásban, nem tudták áthámozni magukat a győriek szorosan záró hatos falán, az átlövésekben pedig nem volt elég erő. Amorim kiállítása alatt egy gólra zárkózott a Kohász, de Oftedal két találata helyre tette az erőviszonyokat. Olyannyira, hogy a félidő utolsó öt perce csak az egyébként félgőzzel kézilabdázó ETO-ról szólt, s négygólos előnyt épített a szünetre, 14-10. Borzalmasan kezdte a második felvonást a DKKA. Három perc alatt három gólt szórtak a hazaiak, amire nem tudott válaszolni a tanácstalan Kohász, így György László hamar időt kért, nehogy idejekorán elússzon a meccs (17-10). Azonban nem lett acélosabb az offenzíva, sőt, hétméteresből is csak a kapufát találta el Szekerczés, majd a nyolcadik percben végre megtörte a jeget – éppen Szekerczés. Danyi Gábor főként már azokat szerepeltette, akik az első 30 percben pihentek, de a kapuban Kiss Éva, a mezőnyben pedig a Kurtovics, Brattset, Oftedal tengely sem volt éppen gyenge, de a magyar fiatalság képviselője, a cunderrel is szemtelenkedő Puhalák Szidónia is elemében volt. Állandósította tetemes, kilenc-tízgólos előnyét a Bajnokok Ligája-címvédő, s az utolsó 15 perc már csak formalitás volt, 30-19. – Felőrölt bennünket a Győr, főként a második félidőben, s ehhez mi is parnerek voltunk – értékelt György László, a DKKA vezetőedzője. – Főként támadásban vétettünk sok technikai hibát. Hiányoztak az átlövések, s nem sikerültek a betörések a zárt fal ellen. Dolgozunk, hiszen rangadók várnak ránk, azokra fókuszálunk, de nagyon nehéz lesz. Más szemlélet kell a csapattól a folytatásban.

JEGYZŐKÖNYV

Győri Audi ETO KC–Dunaújvárosi KKA 30-19 (14-10)

Győr, Audi Aréna, 3812 néző, vezette: Rontó Ádám, Szanyi Péter

Győr: Leynaud – Fodor 1, Hansen 3, Nze Minko 4, Edwige 1, Bulatovics

2, Bódi 1. Csere: Kiss É. (kapus), Amorim 2, Oftedal 3, Brattset 3,

Kristiansen 4/1, Puhalák 5, Kurtovics 2, Knedlikova 1. Vezetőedző: Danyi

Gábor.

DKKA: Csapó Kyra – Kazai 1, Bouti 1, Sirián 1, Nick, Szekerczés 1,

Grosch 3. Csere: Stojak (kapus), Triscsuk, Szalai B. 5, Braun 1, Jovovity

4/3, Ferenczy 1, Mihály 1, Cavlovic, Molnár B. V.edző: György László.

Kiállítások: 2 illetve 8 perc Hétméteresek: 1/1 illetve 5/3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában