FODISZ

2019.12.16. 22:16

Harcias fiatalok

Immáron másodszor került megrendezésre a FODISZ (Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége) által rendezett országos integrált dzsúdó-diákolimpia és tehetségkutató verseny Székesfehérváron.

Korondy Tamás

A rendezvényen 110 6 és 21 év közötti fiatal nézett farkasszemet egymással. Külön a fiúk és lányok, súlycsoportokra szedve mérkőztek meg egymással – tájékoztatta lapunkat Törteli Zoltán, a FODISZ dzsúdó szaká gának vezetője. Tördeli elmondta, az integrált kifejezés igenis helytálló, hiszen egészséges fiatalok is részt vettek az eseményen – ezzel kívánták szemléltetni, hogy semmiféle megkülönböztetés nem illeti a hátrányos helyzetű fiatalokat. A rendezvényen 17 megyei és Balaton környéki iskola tette tiszteletét.

A jövőben több megyeszékhelyen is terveznek hasonló rendezvényt, tehát egy komplex program kialakítása a cél, sőt – jövő év májusában a koronázóvárosban rendezik meg az első fogyatékkal élők országos dzsúdóbajnokságát.

A FODISZ célja, hogy 2-3 éven belül minőségi utánpótlása legyen a sportágaknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában