női salakos tenisztorna

2019.10.14. 22:40

Nem sikerült a bravúr

Hétfőn elkezdődtek a 60 ezer dollár összdíjazású női salakos tenisztorna küzdelmei, a hét első napján a selejtezők első fordulóját rendezték a Kiskút Openen.

Krebsz András

20191014 Székesfehérvár Kiskút teniszverseny. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

A közel húsz top 200-as játékos nevezését befogadó rangos tornán hat magyar teniszező vágott neki a selejtezőnek, azonban sajnos egyikük sem jutott be a kvalifikáció második körébe. A 17 esztendős Kovács Zitát a román Ghioroarie állított meg két sima szettben (2:6, 0:6). A szabadkártyával induló Müller Nikoletta sem nyert sokkal több játékot, számára a belga Zanevska jelentette a végállomást (3:6, 0:6). A szintén 17 éves Jánosi Luca 52 perc játék után kapitulált a nála sokkal rutinosabb chilei Seguellel szemben (0:6, 0:6).

Müller Nikoletta számára is hamar
véget ért a verseny F.: Fehér

A Kiskút TK kötelékébe tartozó Békefi Bianka nem tudott túljutni a nála két évvel fiatalabb ukrán Csernisován (3:6, 1:6). Szlavikovics Szabina sem tudta borítani a papírformát, a hármas pályán 0:6, 1:6-os tükörsima vereséget szenvedett a cseh Markovától. Bukta Ágnes a nála 360 hellyel előrébb rangsorolt Waltert ellen lépett salakra, Bukta végül nem tudta megnehezíteni a svájci dolgát (2:6, 1:6).

Kedden a selejtező második fordulója következik, magyar hölgyekkel már csak a főtáblán találkozhatunk, ahol Bondár Anna, Jani Réka Luca és Stollár Fanny is ütőt ragad majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában