sok a sérült a csapatban

2019.10.03. 15:30

Még az út elején járnak a pólósok

A Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület OB I-ben szereplő női csapata megkezdte idei bajnoki szereplését.

Dévai Nándor Csaba

Mihók Attila karmesterként vezényel a medence széléről

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Egy igen szoros, III. Kerületi TVE elleni győzelemmel indította a szezont a DUE-Maarsk Graphics együttese, a 12-11-es sikerből pedig több hasznos konklúziót is le tudott vonni az újvárosi szakmai vezetés.

– Elsősorban azt láttam, hogy elég messze vagyunk még a tervezett formánktól, leginkább taktikai hiányosságok vannak – kezdte értékelését Mihók Attila, az újvárosiak vezetőedzője. – Bizonyos feladatokat, szerepköröket megváltoztattunk, egyes posztokon játékost cseréltünk a nyár folyamán, ezért is lehet, hogy komoly taktikai hibákat követtünk el ezen (a szezonnyitón – a szerk.) a mérkőzésen. Azért dolgoztunk, videóztunk egész héten, hogy minél hamarabb rájöjjünk, min kell változtatnunk, és hogy legközelebb egy értékelhető csapatteljesítményt tudjunk nyújtani.

A keret immár végleges, több érkező már biztosan nem fog felsorakozni dunaújvárosi oldalon.

– Ami továbbra is kérdéses, az Lara Luka helyzete. Az idegenlégiósok száma, amit a szövetség idén szigorított, nélküle is be van töltve a csapatban, így ha hosszú távon Dunaújvárosban képzeli el a jövőjét, akkor mindenképpen a magyar állampolgárság megszerzése felé kell lépéseket tennie. Ezenkívül az ifiből a felnőtt kerethez csatlakozó Pál Rékának szeretnék minél több lehetőséget biztosítani.

A szezonkezdetet nemcsak az összecsiszoltság hiánya, illetve a taktikai elemek terén érezhető hátrány nehezíti, hanem a játékosállomány egészségi állapota is, ami az elkövetkezendő időszakban fordulhat kedvezőbbre.

Mihók Attila karmesterként vezényel a medence széléről
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

– A legfontosabb az lenne, hogy teljes csapattal tudjunk kiállni. Garda Krisztinát a III. Kerület ellen sem tudtam kezdő játékosként használni, pedig ő a csapat egyik motorja. Egyelőre még mindig ott tartunk, hogy könnyített felkészülést végez, illetve vannak más sérültjeink is. Most tehát még a sebeinket nyalogatjuk, remélem, hogy jövő hét szerdán, mikor Szentesre látogatunk, már komplett és fizikálisan felkészült kerettel tudunk majd kiállni.

A nyár folyamán a bajnokság több csapata is komoly erősítést vitt végbe, így meg kell találni azokat a játékelemeket, amelyek segítségével a medencében el lehet tüntetni a papírforma-különbséget.

– Komoly fegyvertényt jelentenek majd az újonnan beépített fiatal játékosok, akik meglepetést okozhatnak. A centerjátékunk is a mezőny többi csapat fölött áll, így olyan taktikai megoldásokat kell alkalmaznunk, hogy ezt mindenki ellen működőképes és eredményes legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában