tenisz

2019.09.11. 20:53

Egy hajszálon múlt Lukács sikere

Lezajlottak az első forduló küzdelmei a 15 ezer dollár összdíjazású női salakos tenisztornán, s a Kiskút Openen a tizenegy magyarból öten jutottak be a nyolcaddöntőbe.

Krebsz András

Lukács Vanda rendkívül szoros csatában tudott nyerni Fotó: Nagy N.

Két fehérvári sportoló összecsapásával indult a szerdai nap az egyes pályán, Drahota-Szabó Dorka a selejtezőből főtáblára kerülő Fárbás Rékával nézett farkasszemet, akit 6-4, 6-1-re le is győzött.

A magyar csatát követően a torna első számú kiemeltje, Lukács Vanda lépett salakra a selejtezőből érkező Lenka Stara ellen. A szlovák alaposan ráijesztett a Kiskút TK versenyzőjére, ám a közel kétórás csatában végül Lukács jutott tovább (3-6, 6-1, 7-6). Őket Nagy Adrienn követte, aki a játéknap meglepetését okozva két szettben kiejtette a 2. helyen rangsorolt finn Anastasia Kulikovát (6-3, 7-6). Az egyes pálya utolsó mérkőzésén a fehérvári Békefi Bianka mérte össze erejét a selejtezőből induló Justyna Malatinskával: a szabadkártya birtokában induló magyar teniszező maratoni hosszúságúra nyúlt, közel három és fél órás heroikus küzdelemben alulmaradt cseh riválisával szemben (7-6, 3-6, 5-7).

Lukács Vanda rendkívül szoros csatában tudott nyerni Fotó: Nagy N.

A kettes pálya sem maradt izgalmak nélkül, az összecsapások sorát a szabadkártyás Petrova Anastasia és a cseh Aneta Kladivova ütközete nyitotta, a 17 éves magyar 2-6, 4-6-ra elveszítette a találkozót. Utánuk Kovács Zita (17) hiába került játszmaelőnybe a selejtezőből kvalifikáló Méri Eszterrel szemben, a 16 esztendős felvidéki hölgy ezután játékot sem engedett Kovácsnak (6-4, 0-6, 0-6). A fehérvári Pirók Alexa selejtezett a főtábláért, ahol azonban újabb győzelmeket már nem fog szerezni, a 22 éves magyarnál a 4. helyen kiemelt bosnyák Nefisa Berberovics jobbnak bizonyult (3-6, 4-6). A szabadkártyával induló Jánosi Luca viszont ott lesz a következő körben, a 17 esztendős fiatal a 6. helyen rangsorolt cseh Gabriela Pantuckovát fektette két vállra

(6-4, 6-4).

A hármas pályán a szabadkártyás Gécsek Fanni próbálta felborítani a papírformát, az 5. helyen kiemelt horvát Silvia Njiric azonban nem kegyelmezett (2-6, 2-6).

Csütörtökön a legjobb nyolcba kerülésért mérkőznek meg egymással a talpon maradt hazai játékosok: Lukács Vanda és Nagy Adrienn és a felvidéki Méri Eszter 10 órakor lép salakra, míg az egymás ellen küzdő Jánosi Luca és Drahota-Szabó Dorka előreláthatólag dél körül kerülnek pályára. Lukácsra a lengyel Zawadzka, Nagyra a szerb Djakovics, Mérire a bosnyák Berberovics vár a nyolcad­döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában