atlétika

2019.07.03. 15:20

Gyulai: a 200 sem lesz piskóta

Kevesebb mint egy hét múlva érkeznek a megyeszékhelyre a világ legjobb atlétái. Ezúttal a női 200 méteres síkfutást vesszük górcső alá.

Nagy Péter

Shaunae Miller-Uibo tavaly versenycsúcsot állított fel 400-on Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

Újabb résztvevőket jelentettek be a szervezők a július 9-i Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjra.

Tiszteletét teszi a Bregyóban a sportág egyik legnagyobb sztárja, a bahamai Shaunae Miller-Uibo, akinek Rióban és Fehérváron is csak a hátát nézték anno a többiek 400 méteren. Nálunk viszont a rövidebbik távon, 200-on is megméretteti magát – ő a szám egyértelmű favoritja.

Shaunae Miller-Uibo tavaly versenycsúcsot állított fel 400-on
Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

A londoni vb-n két ezüstérmet „összesprintelő” elefántcsontparti Marie-Josee Ta Lou az egyik legfőbb kihívó, de itt lesz az észak- és közép-amerikai bajnok Kyra Jefferson, valamint Jenna Prandini is, aki az USA-ban és az IAAF világranglistáján is előkelő helyen áll.

A többiek, köztük Shania Collinsszal és Gabrielle Thomasszal szintén a tengerentúlról érkeznek.

Az esemény hivatalos honlapja érdekességként megemlíti, hogy míg Shaunae Miller-Uibo 185 cm-es magasságával is kiemelkedik a mezőnyből, addig Ta Lou csak 159 cm-re nőtt, de elképesztő frekvenciával képes futni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában