Megyei díjeső hullott a sóstói stadionban

2019.06.07. 22:24

Kupák, érmek, elismerések minden mennyiségben a megyei évzárón

A 2018/19. évi Fejér megyei labdarúgó-bajnokságok központi díjátadását tartotta pénteken délután a Magyar Labdarúgó-szövetség Fejér Megyei Igazgatósága a Mol Aréna Sóstó VIP-termében.

Káldor András

Az összes díj gazdára talált az ünnepély végére Fotó: Fehér Gábor

Ahogyan azt már évek óta megszokhatták a megye labdarúgásában tevékenykedők, az idény lezárásaként az igazgatóság értékeli a mögöttük hagyott időszakot, és ez alkalomból ismerik el azok munkáját, akik sokat tettek, tesznek a sportágért.

– Néhány éve megkeresett bennünket Schneider Béla igazgató úr azzal, hogy segítsen abban a város, hogy élesszük újjá, és infrastrukturálisan, valamint anyagilag is támogassuk az Alba Ligát. Ennek eleget tettünk, külön öröm számunkra, hogy mind a mai napig nagy sikerű a kezdeményezés – hangsúlyozta Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere.

– Készültünk az eseményre, helyeztük ki a díjakat, és a stadion háziasszonya, Tóth Mariann azt kérdezte, hogy miért nem hívunk meg mindenkit erre az eseményre. Tájékoztattam, hogy akkor a stadion egész lelátójára szükség lenne, mert több mint 12 800 labdarúgónak szervezzük a megyében a bajnokságokat – fogalmazott Schneider Béla. Budapesten kívül Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár megyék megelőzték Fejért – néhány száz játékossal többet tudtak felmutatni, de ezekben a megyékben nagyobb a lélekszám.

Az összes díj gazdára talált az ünnepély végére Fotó: Fehér Gábor

Még mielőtt a csapatoknak kiosztották az igazgatóság tisztségviselői a kupákat, több egyéni elismerést is átadtak azoknak, akik hosszú évek óta a megye labdarúgásában dolgoznak. A Fejér Megye Labdarúgásáért díj arany fokozatát vehette át Szűcs Csaba egykori játékvezető, a Verseny és Kupa Bizottság elnöke, ezüst fokozatot kapott Viszló Csaba sportvezető, elnökségi tag. Bronz fokozatban részesítették Horváth Lászlót, akinek a neve a kispályás labdarúgásban vált ismertté országszerte. Az Év Játékvezetője Szabó Dániel lett, míg az Év Asszisztense díjat Földesi László kapta. Az Év Edzője elismerést a megyei I. osztályú bajnokságban ezüst­érmes Sárosd mestere, Dvéri Zsolt érdemelte ki, az Év Utánpótlás Edzője díj a Móri SE-től Kiss Mátét illette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában