Jégkorong

2019.04.04. 20:40

A világbajnok érkezik a Tüskecsarnokba

A bivalyerős svéd csapatot fogadja a magyar férfi-jégkorongválogatott pénteken 19 órakor a Tüskecsarnokban.

Nagy Péter

Forrás: Pixabay

A tizenegyszeres világbajnok, kétszeres olimpiai aranyérmes Svédország ellen kezdi meg felkészülését nemzeti együttesünk az asztanai divízió 1/A csoportos jégkorong-világbajnokságra. A Fehérvár AV19 jó szokásához híven nyolc játékost ad a keretbe, köztük az osztrák bajnokság egyik legtehetségesebb védőjét, Stipsicz Bencét, a szintén remek szezont produkáló Szabó Dánielt, a Fehérvárról Finnországba távozó pontkirályt, Hári Jánost, illetve Erdély Csanádot, Reisz Áront, Sarauer Andrew-t, Sárpátki Tamást és Sofron Istvánt. A Volán hokisai 60 meccsen húztak korcsolyát az EBEL számukra már véget érő idényében, ezért néhányan nagy ívben elkerülték a jeget.

Szabó Dániel: – Az utolsó meccsünk után néhány napig nem voltam a jégpálya közelében, úgy gondoltam, ez lesz a legjobb. Szerettem volna egy kis pihenőt a válogatott előtt. Pörgős edzéseken vagyunk túl, de úgy gondolom, ez kellett mindenkinek: azoknak is, akik már a múlt héten is itt gyakoroltak, és azoknak is, akik nemrég csatlakoztak. Az intenzitáson van a hangsúly, én úgy érzem, nem estem ki a formából, és remélem, ezt tovább tudom tartani. Nagyon várom a mérkőzést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában