Megint taroltak

2019.04.15. 22:51

A tavalyi döntő ismétlődött meg

Az osztrák amerikaifutball-bajnokság negyedik vonalában szereplő Fehérvár Enthroners pontokban gazdag mérkőzésen aratott sikert.

Dévai Nándor Csaba

Sehogy sem sikerült megállítani az erőteljes hazai rohamokat

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A tavalyi év két szempontból is mérföldkőnek számított a Fehérvár Enthroners történetében, hiszen amellett, hogy csont nélkül feljutottak az első osztályú magyar bajnokság csapatai közé, az osztrák bajnokságban is megmérettették magukat. A szomszédos ötödosztályban induló Enthroners az első szezonja során dominált, majd fel is jutott a negyedik vonalba. Ide tartott vele együtt az Upper Styrian Rhinos együttese is, akiket a tavalyi döntő után ezúttal is nagy arányban győzött le Jim Ward legénysége. Eddigi jó szokásához híven ez alkalommal is remek rajtot vettek a Koronázók, miután Szakácsi Ákos iramodott neki, majd meg sem állt egészen az ellenfél célterületéig – és ami a legfontosabb, mindezt labdával a kezében tette. A hat pontot érő touchdown után az egypontos jutalomrúgás helyett kockáztatott az Enthroners szakmai stábja, és egy kétpontos kísérletnek futottak neki. Ez végül nem jött össze, ám nem kellett sokáig búslakodniuk, ugyanis előbb Bakonyvári Patrik a célterületen belül kapta el a tojáslabdát, majd Erős Márk futott át a gólvonalon, 20-0.

Sehogy sem sikerült megállítani az erőteljes hazai rohamokat
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A kissé szürkés, borongós időben is szép számmal kilátogató nézők több pontot már nem láthattak az első félidő során, ám így jelentős fehérvári előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. Gyorsan vissza kellett érnie mindenkinek a büféből, aki látni szerette volna a folytatás első pontszerzését, Tóth Nándor ugyanis a vendég védőkön átszlalomozva rögtön a kezdőrúgást visszahordta touchdownra, 27-0. Nem ez volt az utolsó alkalom, hogy Tóth helyet kért a jegyzőkönyvben, nem sokkal később Gombos Bence mértani pontosságú, a fél pályát átívelő passzát kapta el, újabb pontokat szerezve csapata számára, 33-0. A becsületpont megszerzése végül egy mezőnygól-kísérlet után sikerült a vendégeknek, kialakítva a 33-3-as végeredményt. Az Enthroners legközelebb április 20-án, a Kijev Capitals ellen lép pályára, szintén hazai közönség előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában