Futács bejött, s eldöntötte

2019.04.13. 21:31

A MOL Vidi FC kétszer szerzett vezetést az Újpest ellen, és ismét nyert

Leszakította magáról az üldöző Újpest FC-t a MOL Vidi FC labdarúgó csapata. Az OTP Bank Liga 28. fordulójában ismét három pontot zsebelt be a piros-kék egylet.

Ferencz Balázs

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Tekintélyt parancsoló, szinte félelmetes volt Lacina Traoré az Újpest középcsatára a vendégek hófehér mezében a kezdőkörben; hiszen a magyar hősköltemény, Süsü, a sárkányból idézve, kis híján ülve nyalta a holdvilágot, mégis, a fehérvári védők rendre megtréfálták a Monacoban és a CSZKA Moszkvában is megfordult korábbi klasszist. Előbb Juhász oxival tisztázott előle, majd Paulo Vinícius finom eleganciával sodorta el a labdát a lába alól, nem sokkal később a nála másfél fejjel alacsonyabb hazai csapatkapitány a levegőben verte meg. Mindeközben elől sem tétlenkedett a Vidi. Armin Hodzic a bal oldalon szép csellel bolondította meg Ristevskit és játszotta magát tisztára, majd beadása után Kovács István egy újpesti védővel a nyakán helyezett 5 méterről a kapu mellé. A 4. percben még ennél is nagyobb helyzetet puskáztak el a piros-kékek, Nego futotta le Kovács Lórántot a jobb oldalon, labdája átjutott a bal oldalra az üresen helyezkedő Hodzic elé, aki 4 méterről sután találta el, ami nem a kapu felé, hanem középre gurult, ott azonban nem érkezett társ. Az 5. percben Branko Pauljevic iramodhatott meg lehagyva őrzőit, 15 méterre a kaputól a kifutó Kovácsik Ádám alatt akarta ellőni a labdát, de a fehérvári kapus útját állta. 12 perc telt el a mérkőzésből, mikor az újpesti ultrák éneklése közepette egyre erősödött a Videoton, Videoton rigmus, majd az RBD-szektor mellett megjelent egy felirat: „Van stadion, csapat, pénz, de hangulat nélkül mit sem ér. Vissza az RBD-t a lelátóra!” A lila tábor ezen felbuzdulva a fehérvári szurkolókat szidta, miközben az első vendégszöglet teljesen veszélytelen volt. Nem úgy a Vidi szabadrúgása a 17. percben, mely után búskomor lila ködbe burkolózott az Újpest-tábor. Huszti Szabolcs 22 méterről laposan lőtte el a szabadrúgást, A vetődő Pajovic alól a bal kapufáról pattant a labda Armin Hodzic elé, aki 8 méterről belsőzött az üres kapuba, 1-0. A vezetés ellenére Marko Nikolics nem lehetett felhőtlenül boldog, mert már a 21. percben cserélnie kellett: Milanov megsérült, helyette Anel Hadzic folytatta. A gól után nem volt komoly átütő lendület a labdát azért jóval többet birtokló fehérváriak játékában, de az is igaz, hogy az Újpest képtelen volt felfejlődni. Fél órája játszottak a felek, mikor a lilák sztárja, a korábban Fehérváron és Felcsúton is futballozó Zsótér Donát 11 méterről durrantott csúnyán a kapu fölé. A 36. percben azért megvillantotta kiváló rúgótechnikáját az újpestiek talán legjobbja, 28 méterről trafálta telibe a keresztlécet. Az első játékrészt Onovo 20 méteres lövése zárta, de Kovácsik kesztyűjéhez ragadt a labda.

Armin Hodzic (balra) jól futballozott, sok támadásban szerepet vállalt, s gólt is lőtt
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A szünet után kiegyenlített játékkal csorgatták az időt a felek, majd tíz perc elteltével Ristevski kezéről pattant a labda kapusához, Pajovics pedig a bal kapufa előtt 40 centire hidegvérrel, s rettentő nagy szerencsével mutatott be egy cselt a rárontó Pátkai előtt. Lüktetővé vélt a játék, Pátkai fejéről a kapu fölé szálló labdát követően Burekovics tüzelt 15 méterről, Kovácsik vetődve tolta ki a labdát a szögletre a jobb alsó elől. A 63. percben egy ártatlan, előrevágott labdából egyenlített az Újpest. Stopira tétlenkedett Zsótér Donát mellett, aki talán még meg is paskolta a Vidi-védő vállát miközben egy pattanás után Kovácsik alatt a bal alsó sarokba gurított, 1-1. Máris jöhetett volna a csattanós válasz, de a hazai szöget után Hodzic a kapu mellé csúsztatott. Marko Nikolics váltott, Elek helyett Futács Márkót küldte be, s milyen jó cserének bizonyult: a csatár első labdaérintéséből a hálóba perdítette Nego jobbról érkező beadását, 2-1. Az újpesti drukkerek ezután már nem nagyon szurkoltak, egészen addig, míg egyik társukat – aki minden bizonnyal leesett a szektorkerítésről – el nem vitték a mentők. A pályán a szünetben beállt Rácz Barnabás volt a legaktívabb újpesti, olykor a szélen tűnt fel, de középről is lőtt, Kovácsik azonban a helyén volt. A hajrára Nikolov is lehetőséget kapott, s majdnem ő is betalált első érintéséből, azonban Kovács önzetlen passza után Pajovics fogta a lövését. A Vidi 10-ese a hosszabbítás perceiben még bőrbe fűzte Nagy Dánielt, de az ezt követő szögletből már nem lett semmi. Ezen senki sem bosszankodott, mert a MOL Vidi FC újabb győzelemmel tapadt a listavezető Ferencvárosra.

MOL Vidi FC–Újpesti TE 2-1 (1-0)

MOL Aréna Sóstó, 4457 néző. Vezette: Iványi (Tóth II, Berettyán)

MOL Vidi FC: Kovácsik – Nego, Juhász, Vinícius, Stopira – Pátkai, Elek (Futács, 69.), Huszti – Kovács I., Milanov (A. Hadzic, 21.) – Hodzic (Nikolov, 81.). Vezetőedző: Marko Nikolics.

Újpest FC: Pajovics – Pauljevic, Litauszki, Ristevski, Burekovics (Nagy D., 80.) – Szankovics, Onovo – Zsótér, Kovács L. (Rácz B., a szünetben), Balázs B. – Traoré (Solomon, 87.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Gól: Hodzic (17.), Futács (71.) illetve Zsótér (63.)

Sárga lap: Kovács I. (32.), Juhász (45+1.), Stopira (70.) illetve, Kovács L. (24.), Zsótér (42.), Burekovics (52.), Onovo (75.)

Vezető képünk: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában