Kiérdemelt siker

2019.04.24. 22:17

A MÁV Előre SC simán legyőzte a DEAC csapatát

A férfi röplabda NB I döntő-kvalifikáló körének 5–8. helyéért zajló párharc második összecsapásán a MÁV Előre SC simán legyőzte a DEAC csapatát.

Káldor András

Elemi erejű lecsapásokat zúdított ellenfelére a Loki

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

MÁV Előre SC–DEAC 3:0 (25, 18, 21)

Székesfehérvár, 100 néző.

Vezette: Kiss Z., Barabás

MÁV Előre SC: Németh Zs., Kaposi, Guzmics, Kholmann, Salazar, Stefanovics. Takács M. Nagy Á., (liberók), Sziládi, Szőke, Náhol, Damsits, Vezetőedző: Németh Ödön.

DEAC: Tóth A., Budai, Remete, Hubicska, Magyar, Szikszai. Csere: Barna, (liberó), Bakács, Pallós, Nagy A., Veres, Ötvös, Vezetőedző: Fodor Antal

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

Közel kétórányi csata után az első felvonást a vendégek nyerték húsvéthétfőn, de több ízben is komoly sansza volt a Lokinak arra, hogy ők örülhessenek a végén. Mindenesetre elszánt fehérvári játékosokat láttunk már a bemelegítés közben, akik nagyon „haragudtak” a labdára, ez szinte az összes leütésükön tükröződött. Bár az első három pontot a vasutasok neve mellé írhattuk, a folytatás meglehetősen szorosra sikeredett, szinte fej fej mellett, váltott szervákkal haladtak a csapatok. 14-12-nél vezetett egy pontnál nagyobb különbséggel a Loki, majd újra háromegységnyi differenciát kovácsoltak. Más kérdés, hogy a végén kicsit izgulhattak, de Kaposi Tamás vezérletével hozták a szettet.

Elemi erejű lecsapásokat zúdított ellenfelére a Loki
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A második etapban sokkal korábban robbantott az Előre, és 12-6-nál már kizárólag arra kellett figyelni, hogy előnyüket megőrizve simán nyerjenek. Természetesen a csarnokban mindenki arra készült, hogy a harmadik játszmában végleg lezárják a meccset a hazaiak.

Ez nem ment egyszerűen, a DEAC – soraiban a tavaly még a Lokiban játszó Tóth Andrással – remekül kezdett, és csak 0-4-et követően kaptak észbe Németh Ödön tanítványai. 9-9-nél érték őket utol, és vették át a vezetést egy rövid időre. 18-18 után már jobban ültek az ütéseik, és jól sáfárkodva a labdával a fehérvári legények már nem eresztették ki kezükből a meccset, határozott és szép győzelmet arattak.

– Bár a végeredményen nem látszik, nem volt könnyű győzelem, jó képességű csapat a DEAC, nem véletlenül játszottak az Extraligában. Teljesen megérdemelten nyertünk, most mi voltunk a jobb csapat – értékelt Németh Ödön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában