megkezdődik az idei ralibajnokság

2019.03.29. 07:12

Új navigátorral száguld Fogarasi

Pénteken a Credobus Eger Rallye-val megkezdődik az idei ralibajnokság, a különböző osztályokban közel százhetven páros vág neki a háromnapos versenynek.

Nagy Péter

A teszteken jól vizsgázott az R3-as Honda Civic Type-R Fotó: Sári P.

Felbőgnek a motorok pénteken délután az egri Dobó-téren, ahol a megnyitót követő Szuperspeciállal elrajtol az év legelső fordulója az országos ralibajnokságban. Tehát az Eger és Egerszalók közötti szakasszal csapnak bele a lecsóba a versenyzők az első nap, majd szombaton és vasárnap további tizenöt mért táv vár még a párosokra az aszfalton. Nevezőkből nincs hiány, előzetesen több mint 170 csapat jelezte részvételi szándékát a Heves megyei megmérettetésen.

Az első osztályban vitézkedő móri illetőségű pilóta, ifj. Fogarasi Attila új navigátorral, Májer Dáviddal áll rajthoz. – Az autónk, a Honda Civic Type-R R3 a téli szünetben ismét új motort kapott, Csehországban pedig be is lett programozva, így remélem tökéletesen fog működni az idei évben. Az elmúlt hetek a felkészüléssel és autózással teltek.

A teszteken jól vizsgázott az R3-as Honda Civic Type-R Fotó: Sári P.

A közelmúltban a Rábaringen esős körülmények között is gyakorolhattunk, eközben szerettünk volna minél jobban összerázódni az új navigátorommal, Májer Dáviddal. Ezután Nagyvelegen teszteltünk, az autó pár apróbb hibán kívül tökéletesen működött. El kell mondanom, jó érzés volt újra megmozgatni magam! Töretlen elszántsággal és lelkesedéssel várom a pénteki rajtot, illetve a háromnapos versenyt – nyilatkozta ifj. Fogarasi. A segédpilótaként közreműködő fehérvári Simon Nikolett ezúttal munkahelyi elfoglaltság miatt nem lesz jelen. – A szezon első felében nem ülök autóba, de a tervek szerint szeptembertől újra olvasható lesz a nevem a nevezési listákon – közölte Simon.

A Peugeot Kupában az utánpótlás megy ölre, míg a Rallye2-ben KIA Picantokkal csatáznak az indulók. Utóbbiban szintén hiányozni fog a géposztály tavalyi ezüstérmese, a Fejér megyei Várnai Dávid–Szabó Tamás kettős, akik legközelebb Miskolcon mutathatják meg, milyen fából faragták őket. Egy biztos: izgalomból nem lesz hiány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában