Vérbeli derbin nyertek

2019.03.08. 22:35

Hamisítatlan rájátszáshangulat uralkodott a Graz ellen

Az osztrák jégkorongbajnokság felsőházi középszakaszának kilencedik fordulójában az alapszakaszgyőztes Graz érkezett a Fehérvár AV19 otthonába.

Dévai N. Csaba

Forgalmas volt az este a vendégkapu előtt, valósággal záporoztak a lövések Rönning ketrecére

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Némi túlzással élve többen foglaltak helyet a Fehérvár AV19 vendégszektorában, mint ahányan egy átlagos NB I-es labdarúgó-mérkőzésre kíváncsiak, és el kell ismerni, ki is tettek magukért a roppant lelkes grazi fanatikusok. Nem az ő szája ízük szerint alakult azonban a harmad és összességében a mérkőzés, sorra alakította ki helyzeteit a hazai együttes. Fél perc telt el, amikor Hári passzolt egy eladott korong után Erdélyhez, aki centikkel lőtt csak mellé. A meccs első emberelőnyös helyzete során Koskiranta, majd Stipsicz lőtt kapura, de Rönning mindkétszer védeni tudott. A hazai nyomás öt perc elteltével csökkent, Curtis Hamilton lövését pedig már Carruthnak kellett hárítania.

Forgalmas volt az este a vendégkapu előtt, valósággal záporoztak a lövések Rönning ketrecére
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az emberelőnyös sorra második alkalommal sem lehetett panasz, hajtottak becsülettel, de mégis egymás után maradtak ki a helyzetek, köszönhetően a vendég hálóőr védéseinek. Stipsicz kiállítása után a Fehérvár is belekóstolhatott az emberhátrányos védekezésbe, amely két perc során a legnagyobb helyzet a már említett Hamilton, valamint Kirchschläger nevéhez fűződött.

Hajtós mezőnyjátékkal indult a középső játékrész, ahol előbb Hári, majd a grazi csatárok előtt adódtak nagyobb lehetőségek. Kilenc és fél perc elteltével úgy látták a játékvezetők, hogy ziccerben történt akasztás, a megítélt büntetőt Ograjensek azonban Carruth kesztyűjébe emelte, akit annak rendje és módja szerint meg is ünnepelt a hazai publikum. A hangulat az idő előrehaladtával egyre inkább tetőfokára hágott, valósággal izzott a levegő a jégcsarnokban.

0-0, ahogy a mérkőzés, az utolsó harmad is ezzel az eredménnyel és hazai helyzetekkel vette kezdetét, annyi különbséggel, hogy ezúttal a gólszerzés is összejött: Ty Wishart lövése talált utat végre-valahára a grazi kapuba, 1-0! Meg­érezte a vérszagot a Fehérvár, és mindössze két perccel később a második gól is megszületett: Meland kemény passzába Tumoas Vänttinen tette bele az ütőjét, és szerezte meg második gólját kék-fehér mezben, 2-0! A kelleténél sokkal rövidebb ideig tartott a kétgólos előny, Ograjensek, mondhatni, a semmiből szépített egy ártalmatlan kapura emelt korongból származó kipattanó után, 2-1. Kissé meg is akadt a fehérvári lemez a bekapott gól után, de hat perccel később helyreállt a világ rendje: Szabó Dániel vette észre a kirobbanó Hárit, aki köszönte szépen az indítást, és Rönninget hintába ültetve 3-1-re módosította az eredményt! A slusszpoént Sofron István sütötte el, aki 42 másodperccel a vége előtt Koskiranta mintaszerű passzára érkezett középen, és lőtt a hálóba, 4-1.

A középszakasz utolsó mérkőzését vasárnap Klagenfurtban játssza a Fehérvár, ahol a pályaelőnyt jelentő negyedik hely lesz a tét.

 

Jegyzőkönyv

Fehérvár AV19–Moser Medical Graz 99ers 4-1 (0-0, 0-0, 4-1)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3200 néző. V.: Zrnic, Trilar, Nagy A., Soós

Fehérvár: Carruth – Harty (1), Szabó D. (1), Erdély, Hári 1, Sárpátki – Caruso, Wishart 1, Luttinen (1), Koskiranta (2), Sofron 1 (1) – Stipsicz, Tikkanen, Meland (1), Sarauer (1), Vänttinen 1 – Láday, Szabó B., Szabó K., Reisz, Phillips. Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Graz: Rönning – Kirchschläger, Setzinger (1), Oberkofler, Oleksuk (1), Ograjensek 1 – Egger, Weihager, King, Garbowsky, Hamilton – Johansson, Moderer, Pauschenwein, Kainz, Grafenthin. Vezetőedző: Doug Mason.

Kapura lövések: 32–21

Kiállítások: 4, ill. 8 perc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában