Aranycsapat-emlékév

2019.02.08. 21:13

Nagy pillanatok a múló idő tükrében

Az Aranycsapat-emlékév méltó megünneplésére hívták nemrégiben svédországi turnéra Kű Lajost, az Aranycsapat Alapítvány Székesfehérváron élő elnökét külföldön élő magyarok.

Tihanyi Tamás

Az Aranycsapat nagy pillanatait is felidézték a résztvevők Svédországban

Fotó: Tihanyi Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A program három fő mondanivalót hordozott: a legendás Aranycsapat nagy pillanatait idézte fel, toborzott az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság küzdelmeihez, valamint beszámolókkal illusztrálta a lelkes előadó, Kű Lajos pályafutásának állomásait is. Meghitt hangulatú találkozókat rendeztek Stockholmban, Göteborgban, Malmőben, Jönköpingben, Lundban és Sölvesborgban. Az Aranycsapat nagykövete Bihari Szabolcsnak, a Magyar Diaszpóra Világtanács nyugat-európai regionális vezetőjének meghívására érkezett Skandináviába, és idézte fel a legendás labdarúgók, és közöttük a máig legismertebb magyar, Puskás Ferenc életét.

Az Aranycsapat nagy pillanatait is felidézték a résztvevők Svédországban
Fotó: Tihanyi Tamás/Fejér Megyei Hírlap

„Hálásan köszönjük, hogy a Kristianstadi Magyar Egyesület vendége voltál, és nagyszerű élménnyel gazdagodhattunk. Csodálatos nap volt!” – írta az eredetileg gyergyócsomafalvai Ambrus A. Árpád Sölvesborgból Kű Lajosnak az esemény után.

Nagy siker mellett három-négyórás előadásokat tartott a Videoton és a Ferencváros egykori válogatott labdarúgója, aki elmondta: az emlékév addig tart, amíg felavatják az új Puskás Ferenc Stadiont. Rövidesen ismét körútra indul az alapítvány nevében, legközelebb Ausztráliába utazik, ahol nemcsak a távolba szakadt magyarok, hanem a diákbajnokság leendő sakkozói, futballistái és asztaliteniszezői is várják. A sport mellett természetesen nem feledkeznek el a II. Rákóczi Ferenc-emlékévről sem, amely idén vette kezdetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában