krakkó

2019.02.11. 20:50

Kollár bravúros bronzérme

Az Alba Regia Vívó Akadémia párbajtőrözője, Kollár Kincső legjobb magyarként a harmadik helyen zárt a kadet női egyéni európai körverseny lengyelországi állomásán, Krakkóban.

Ferencz Balázs

Kollár Kincső remekelt F.: ARVA

Kollár Kincső az idei szezonban már olykor vakítóan villogtatja pengéjét, ráadásul most nemzetközi páston remekelt. A kadet korosztály európai körversenyén 189 hölgy vívott, köztük több székesfehérvári versenyzővel. Az Alba Regia Vívó Akadémia még serdülőkorú kiválósága, Salamon Réka a legjobb 32 közé jutásért vívott asszóban szenvedett 15-9-es vereséget a svájci Bouillant-tól, 40. helyen fejezte be a versenyt. A szintén fehérvári, de már az OSC Tata színeiben pallérozódó Büki Lili az ukrán Tolmacsovát, a lengyel Sabalskát is legyőzte a főtáblán.

Kollár Kincső remekelt F.: ARVA

Az olasz Corradino állta útját a nyolcaddöntőben, Büki a 14. helyen zárt. Kollár Kincső azonban brillírozott a páston. A 32 közé jutásért honfitársát, Tóth Jázmint kellett legyőznie (15-14), majd a 16-os táblára kerülésért ugyancsak magyarral, Balogh Bellával csatázott sikerrel (15-12). A nyolcaddöntőben a lengyel Klughartdtal a végletekig kiélezett asszóban diadalmaskodott 15-14-re. Kollár aztán a legjobb négy közé kerülésért 15-11-re verte a brit Taylort, s csakis a végső győztes, az ukrán Darija Szadova fogott ki Kovács László tanítványán. Az elődöntőben elszenvedett 12-15-ös vereséggel Kollár Kincső az igen előkelő harmadik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában