Soha nem adják fel

2019.01.28. 19:20

Rendíthetetlenek a Medvescak Zagreb szurkolói

Két éve még a világ második legerősebb bajnokságában, az orosz bázisú KHL-ben küzdött, most viszont hatalmas bajban van a Medvescak Zagreb jégkorongcsapata. A horvát fanatikusok azonban ilyen mostoha körülmények között is kitartanak szeretett csapatuk mellett.

Dévai N. Csaba

Szebb napokat is láttak már a zágrábi szurkolók, de kitartanak kedvenc csapatuk mellett

Fotó: Dévai N. Csaba

Ha valaki, akár fél évvel ezelőtt azt mondta volna, hogy a szezon során a Fehérvár 10-0-ra fogja legyőzni a Medvescak Zagreb csapatát, valószínűleg elég hamar a Szent György Kórház pszichiátriai részlegére irányították volna az illetőt. Pedig így történt, ami pláne annak fényében hihetetlen, hogy november 20-án még a horvátok örülhettek a két csapat mérkőzése után, hiszen hazai pályán 4-2-re tudtak győzni. Azt követően viszont eddig tisztázatlan okokból távozott a csapat főszponzora, és vele együtt az egyesület átékosállományának jelentős része, köztük az idegenlégiósokkal. Azóta nem kevesebb, mint 23 mérkőzést veszítettek el zsinórban, átlagosan hét kapott góllal – a Volán december 21én találkozott először a megroggyant Zágrábbal, és nyert 5-0-ra idegenben. Így érkeztünk el január 25-hez, amikor az Ördögkatlanba látogattak a „Medvék”, és meg kell hagyni, nem mindennapi fogadtatásban részesültek. A Fehérvár AV19 szurkolói a két tábor közötti messze földön híres barátság jegyében a Zágráb biztatására készült, horvát nyelvű feliratokkal üzentek a csapatnak, hogy ne adják fel, küzdjenek a végsőkig. Ők pedig így is tesznek, a rendre csupán 2-3 sorral kiálló, nagyrészt 18 és 25 év közötti játékosok alkotta együttes szívét-lelkét kiteszi a jégre, megköszönve az őket elkísérő szurkolók buzdítását. A múlt pénteki találkozó során nagyjából 70 drukker töltötte meg a vendégszektort, akik végigszurkolták a 60 percet.

Szebb napokat is láttak már a zágrábi szurkolók, de kitartanak kedvenc csapatuk mellett
Fotó: Dévai N. Csaba

– A vezetőséggel nem vagyunk megelégedve, már rég megoldást kellett volna találniuk erre a problémára – mondta a zágrábi szurkolói csoport vezetője. – Ennek ellenére a végsőkig kiállunk a csapat mellett, elkísérjük őket oda, ahova csak tudjuk. A mostani állapot összekovácsolta a horvát jégkorong közösségét, más egyesületek is kölcsönadtak adtak játékosokat, hogy tovább tudjon működni a klub, ne kelljen az alapszakasztól is visszalépnie az együttesnek.

Felröppentek ugyanis azon hírek, hogy az EBEL középszakaszától már visszalépne a Zágráb, egyrészt azért, hogy megőrizzék a liga komolyságát, valamint, hogy tudják rendezni soraikat. Bárhogy is lesz, a jelenleg utánpótláscsapat szintjén álló kék-fehérek nagyon fognak hiányozni a mezőnyből, és csak remélni lehet, hogy minél hamarabb megoldást találnak a mostani áldatlan állapotokra. Egy jó Volán–Medvescak rivalizálás nélkül az EBEL hangulata sem lenne olyan mint ahogy azt megszoktuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában