u20

2018.12.14. 21:31

Vereséggel zártak az ifjú hokisok

A lengyelországi Divízió I/B világbajnokság zárónapján a magyar U20as válogatott a házigazdákkal találkozott és meglehetősen simán kikapott.

Nagy Péter

Horváth Bálint gólja is kevés volt az üdvösséghez Fotó: MJSZ

A képlet adott volt a feljutáshoz a Tychyben zajló U20-as hoki-világbajnokságon: a mieinknek több pontot kell szerezniük a lengyelek ellen, mint amennyit az éllovas Szlovénia gyűjt az ukránokkal szemben. Nos, délnyugati szomszédaink nem tettek nekünk szívességet, simán, 4-1-re legyőzték a gyengécske Ukrajnát, így a magyar válogatott az ezüstéremért ment ölre a hazaiakkal. A tizenegy fehérvári fiatallal felálló nemzeti együttes már a harmadik percben hátrányba került, amikor Dominik Pas asszisztját Jan Soltys küldte Kovács Dávid kapujába, 1-0. Ezután hiába próbálkoztak tizenkét alkalommal a magyarok, nem tudták feltörni a lengyel reteszt.

Horváth Bálint gólja is kevés volt az üdvösséghez
Fotó: MJSZ

A második játékrész elején egy másik Dominik, Olszewski mattolta Vas Márton legénységét, majd Sebastian Brynkus, a harmad végén pedig Igor Smal is beköszönt, minden kételyt eloszlatva a második helyet illetően. A svéd Rögle légiósa, Horváth Bálint ugyan kozmetikázni tudott a 39. percben, de a vendéglátók előnye így is jelentős volt, 4-1. Az egyesült államokbeli Madison Capitals támadója, Papp Kristóf ugyan visszahozta a reményeket az utolsó etap elején, de a 15 megeresztett lövés nem vezetett eredményre, Lengyelország meglehetősen magabiztosan győzött, 4-2. A szlovének feljutottak a legmagasabb osztályba, mi a lengyelek mögött a harmadik helyen végeztünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában