Meglepő befejezés

2018.12.10. 18:44

Az eddig nyeretlen sereghajtó verte a Gárdonyt

Vereséggel zárta a női kézilabda NB I/B őszi idényét a Gárdony-Pázmánd NKK együttese. A tópartiakat a tabella utolsó helyén álló Haladás tréfálta meg.

Ferencz Balázs

Fundák Annamária (a labdával) négy gólt dobott Szombathelyen

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Szombathelyi Haladás– Gárdony-Pázmánd NKK 27-26 (15-14)

Szombathely, 150 néző. Vezette: Gyimesi, Horváth R. Haladás: Tömő, Büki (kapusok) – Schuszter, Freiberger 3, Simsik 3, Kozma 8/7, Tóth K., Gerencsér, Meró, Németh, Pap M. 5/1, Mórocz 1, Jaksics 3, Kiss N. 4, Rábai. Vezetőedző: Huszti Ambrus.

Gárdony: Vártok, Biró (kapusok) – Hrabovszky 4, Kolics, Gyebrovszki 3/1, Fundák 4, Czuczu 3, Karsai 6/3, Kukovecz 1, Piazza, Nagy Zs. 4, Plesztovics 1, Szűcs, Ágoston. Vezetőedző: Pinizsi Zoltán.

Hétméteresek: 9/8, ill. 4/4

Az NB I/B nyugati csoportjában a forduló előtt még pont nélkül álló Szombathelyi Haladás ellen a kötelező győzelem reményében lépett pályára a Gárdony-Pázmánd. Az őszi szezonban hektikus formát mutató tóparti lányoknak égetően szükségük lett volna a pontokra, hogy megszilárdítsák helyüket a középmezőnyben. Pinizsi Zoltán, a gárdonyiak vezetőedzője lelkesítő beszéddel készült, ám annak ereje nem tartott ki a meccs végéig. Pedig nem indult rosszul, háromgólos előnyre tettek szert Fundákék, sőt, úgy tűnt, tartani is tudják a fórt, de támadásban ritmust vesztett a csapat. A védekezés jól működött, de ez csak rövid ideig állta útját az életéért küzdő Haladásnak. A játékvezető páros sem az év meccsét fújta, de ennek mindkét gárda megitta a levét. Ami a nagy problémát jelentette, hogy a gárdonyiak fegyelmezetlenül kézilabdáztak, sok labdát eladtak, s kapkodóvá vált a játékuk. A szombathelyiek irányítottak, a Fejér megyeiek olykor kiegyenlítettek, de fordítani nem tudtak. A végjáték sem hozott fordulatot, a Haladás lelkes játékosai koncentráltak jobban, s az idei bajnokságban először két pontnak örülhettek. A Gárdony-Pázmánd NKK maradt a nyolcadik a tabellán, de a 11 meccsen bezsebelt 8 pont nem túl sok.

Fundák Annamária (a labdával) négy gólt dobott Szombathelyen
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Dunaújvárosi Kohász KA U–19-es csapata a Kozármisleny otthonában szenvedett 28-24-es vereséget. Az újvárosiak 11 pontjukkal az 5. pozícióban telelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában