Tovább kell fejlődni

2018.12.19. 19:18

A sportigazgató biztos benne, hogy erősödik a Vidi

A listavezető Ferencváros mögött ötpontos hátránnyal, a tabella második helyén telel a Mol Vidi FC. A fehérváriak sportigazgatója, Kovács Zoltán szerint most jobb szájízzel mentek pihenőre a játékosok, mint tavaly ilyenkor.

Ferencz Balázs

Kovács Zoltán szerint a magyarok egyre gyakoribb szereplői lesznek az európai porondnak

Fotó: vidi.hu

Rendkívül sűrű őszt hagyott maga mögött a Mol Vidi FC labdarúgó csapata. A nyár elején bezsebelt bajnoki cím után a Bajnokok Ligája selejtezőjében meneteltek a fehérváriak, majd a névváltáson átesett csapat a bajnokságban, a Magyar Kupában és az Európa-liga csoportkörében is helyt állt. A piros-kékek jó eséllyel pályáztak még az El utolsó fordulójában is a továbbjutásra, így a kupabúcsút nem élhették meg kudarcként. A bajnokság utolsó idei meccsén, a Ferencváros ellen 2-1-re nyertek Juhász Rolandék, így 18 meccsen 10 győzelmet aratva, 4 döntetlen és 4 vereség mellett 34 ponttal a második a tabellán.

– A Ferencváros elleni bajnoki volt a 35. tétmeccsünk. Vidámak és boldogok vagyunk, mert a csapat sokadszorra nyújtott fantasztikus teljesítményt – mosolygott Kovács Zoltán, a Mol Vidi FC sportigazgatója. – Feltették a koronát a teljesítményükre a fiúk azzal, hogy az első félidőben egészen parádésan futballoztak az FTC ellen. Az ötpontos hátrány igenis ledolgozható. Tavaly csak három pont volt a hátrányunk a téli szünet előtt, de rossz volt a szánk íze, hiszen kiestünk a Magyar Kupából, s kikaptunk a két utolsó bajnokin. Most játszottunk egy fantasztikus meccset a Chelsea ellen. Az MK-ban is továbbjutottunk, s végre győztünk a Fradi ellen.

A Vidi utóbbi évekbeli szereplése biztató, felfelé ível a klub pályája, mindezt bizonyítja, hogy az európai mértéknek számító UEFA-koefficiens is több, mint a duplájára nőtt.

– Évről évre fejlődünk, közelebb kerültünk Európához. Tavaly playoffig jutottunk, idén csoportkörben szerepeltünk, minden évben mi jutunk a legtovább a magyar csapatok közül. Komoly sikerélményekkel gazdagodtunk.

Londonban, a világklasszis Chelsea ellen szoros meccset vívott a csapat, a PAOK-ot pedig oda-vissza legyőzte a Vidi az El-ben.

Kovács Zoltán szerint a magyarok egyre gyakoribb szereplői lesznek az európai porondnak
Fotó: vidi.hu

– Az ember mindig többet akar. Utólag már tudjuk, hogy egy döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz bármelyik BATE elleni meccsen. A hazai összecsapáson nagyobb esélyünk lett volna az ikszre, de túl naivan futballoztunk. Lehet, hogy tiszteletlenség, de szerintem nem a jobb csapat jutott tovább ebből a csoportból. Mi is vagyunk legalább olyan erősek, mint a BATE. Ismerve a játékosok és a klub ambícióit, biztos vagyok benne, hogy nem kell újabb hat évet várni arra, hogy megint csoportkörös legyen a Mol Vidi FC – fogalmazott Kovács Zoltán. – A selejtezőbeli ellenfeleink közül mindenki csoportkörbe jutott, így igazán értékesek voltak a megnyert párharcok. Emlékezetes marad, hogy vészeltük át a Ludogorec elleni, razgradi mérkőzést, vagy hogy megvertük a Fradit a bajnokságban. Új stadiont kaptunk, három év után újra itthon játszunk. Ezek fantasztikus dolgok egy klub életében, amit lehet, hogy sokan irigyelnek is tőlünk. Január 7-ig lehet ünnepelni, pihenni. Akinek dolgoznia kell, az dolgozzon, hogy ez a csapat még tovább fejlődjön.

Ehhez pedig erősítés szükséges.

– Az egyik legfontosabb erősítés, hogy együtt tudjuk tartani a csapatot. Meggyőződésem, hogy együtt is fogjuk tudni tartani. Becsapnánk magunkat, ha azt mondanánk, hogy nincs szükség az acélosításra. Dolgozunk rajta, reményeink szerint januárban lesznek bejelenteni valóink. Biztos vagyok benne, hogy a most szerzett élményekből profitálva erős hittel teli csapat fut majd ki a pályára február elején. A fehérváriak január 7-én kezdik a felkészülést, és részt vesznek egy spanyolországi edzőtáborozáson is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában