Szép volt, fiúk!

2018.11.25. 20:21

Zsinórban az ötödik hazai Puskás siker

Mindkét gárdának szüksége volt a három pontra, a felcsúti alakulat aránylag gyorsan döntött, így újabb hazai győzelmet könyvelhetett el a Haladás ellen.

Káldor András

Kiss Tamás a Puskás Akadémia FC csatára (a labdával) nemcsak gólt lőtt, de gólpasszt is adott a Haladás ellen

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Puskás Akadémia FC– Szombathelyi Haladás 2-0 (2-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 700 néző. Vezette: Szőts Gergely (Georgiou, Vígh-Tarsonyi). PAFC: Danilovics – Osváth (Heris, 64.), Szolnoki, Hegedűs J., Poór, Trajkovszki – Varga J., Mioc, Urblík – Kiss T. (Radó, 75.), Knezevic (Bokros, 89.). Vezetőedző: Benczés Miklós.

Haladás: Rózsa – Bosnjak, Kolcák, Habovda, Dausvili – Ofosu (Halmosi, 78.), Mészáros K. (Rabusic, 70.), Grumics, Kovács L. – Priskin, Gaál B. (Bamboye, 62.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Gól: Kiss T. (12.), Knezevic (17.).

Sárga lap: Szolnoki (58.), ill. Kovács L. (71.), Ofusu (72.).

Kiss Tamás a Puskás Akadémia FC csatára (a labdával) nemcsak gólt lőtt, de gólpasszt is adott a Haladás ellen
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Már a találkozó elején többet birtokolta a labdát a PAFC, míg a vendégek inkább a kontratámadásokra és Priskin Tamás rutinjára építettek. Majd a 12. percben a 18. születésnapját ünneplő Kiss Tamás remek találattal tette emlékezetessé nagykorúvá válását, Hegedűs János ugratta ki, és a jobbösszekötő helyéről, 17 méterről Rózsa Dániel fölött pazar mozdulattal ívelt a jobb kapufa segítségével a hálóba, 1-0. A gólszerző a 17. percben a bal szélről adott hajszálpontosan középre az érkező Josip Knezevic elé, a csatár pedig 14 méterről, egy védővel a nyakán a bal sarokba lőtt, 2-0. A 48. percben Kiss duplázhatott volna, ugyanis 17 méterről jobbal alig csavart a bal felső sarok mellé. Az első vendéglövést az 53. percben láthattuk, Gaál Bálint 30 méteres szabadrúgását azonban az addigra jóformán jéggé fagyó Braniszlav Danilovics biztosan ölelte magához. A 73. percben újabb Kiss-ziccer után tapsolhattak a szurkolók, az ötös sarkáról, 8 méterről helyezett a jobb alsó sarok mellé.

– Nagyon jól futballoztunk, az első félidőben irányítottuk a mérkőzést, tetszetős támadásokat vezettünk, magas labdabirtoklással és kombinatív játékkal. Külön öröm, hogy a félidő után, amikor próbált nyomást gyakorolni ránk a Haladás, tudtunk váltani, és a küzdés, valamint a szervezett védekezés kapott hangsúlyt – mondta elégedetten a meccs után Benczés Miklós vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában