Újabb diadalban bízva

2018.11.06. 14:00

Az Alba kosarasai kedden az FC Porto együttesét fogadják

A kosárlabda FIBA Europe Cup csoportkörében a portugál bajnok Porto vendégeskedik kedden 18 órakor az Alba Regia Sportcsarnokban.

Horog László

Rodney Bullock (kékben) a saját palánk alatt is sokat dolgozott Portugáliában

Fotó: Fiba.com

Amire kevesen gondoltak, bekövetkezett, három forduló után az Alba Fehérvár kosarasai vezetik az F csoport tabelláját a FIBA Europe Cup csoportkörében. Pedig már a kvartettbe kerülés is kalandos volt, az ukrán BC Dnipro ellen idegenben nem remekeltek a fiúk, azonban a visszavágón magabiztosan nyertek, a 94-78-as vereség után itthon 90-67-re. Aztán következtek a csoportküzdelmek, amelyek eddig várakozás felett alakulnak; amennyiben kedden este a luzitán aranyérmest legyőzi Dzunic Branislav együttese, biztosan továbblép a csoportból.

Eddig nem hibázott az Alba

Az eddigi fordulók során nem hibáztak a fehérváriak, előbb Portóban nyertek hosszabbításban 96-92-re. Már a rendes játék­időben lerendezhették volna a meccset, de a déliek floridai vendégmunkása, Will Sheehey hosszabbításra mentette a derbit, a 82-82-es eredmény után jött a ráadás, amit az Alba megnyert. Két hazai mérkőzés következett az Európa-kupában, a bolgár Rilski Sportist kosarasai nagyon igyekeztek, végig nyílttá tették az összecsapást, végül fejet hajtottak. A meccsen hat fehérvári dobott 10 vagy annál több pontot, az utolsó, megnyugtató kosarat Filipovics Márkó szerezte a lefújás előtti pillanatokban. Múlt kedden az olasz élcsapat, a Pallacanestro Varese látogatott a Gáz utcába, remek meccsen diadalmaskodtak a házigazdák, 83-75-re, a nyerő embernek ismét a fiatal magasbedobó, Filipovics bizonyult, a hármasokat hatvanszázalékos hatékonysággal küldte a gyűrűbe. Közben a honi NB I-es bajnokságban is menetel a Fehérvár, a hétvégén a Szegedet porolták el 97-68-ra, a közel 30 pontos különbség megfelelt a játék képének.

Rodney Bullock (kékben) a saját palánk alatt is sokat dolgozott Portugáliában
Fotó: Fiba.com

Be akarják biztosítani helyüket

– Várjuk a Porto elleni meccset, ha nyerünk, számunkra már nem maradnak nyitott kérdések a csoportban, biztosan továbblépünk a következő körbe. Mivel remekül állunk, szerencsés esetben akár három vereséggel is tovább lehetne jutni, mi azonban nem akarunk számolgatni, be akarjuk biztosítani a további szereplést. A Varese ellen komoly bravúrt hajtottunk végre, jól ment a csapatnak és nekem is, úgy gondolom, ez pályafutásom legjobb időszaka. Kevesen gondoltak arra, hogy egy olasz élcsapatot tétmérkőzésen legyőzünk, mi titkon bíztunk benne. Egységesek voltunk, továbbá akadtak remek egyéni teljesítmények, ennek köszönhettük a sikert. A bajnokságban két vereséggel kezdtünk, azóta négyszer nyertünk zsinórban, tehát ott sem lehet ránk panasz. A Porto ellen mi vagyunk az esélyesek, remélem, érvényre is juttatjuk a papírformát – mondta a székesfehérváriak 22 éves válogatott játékosa, Filipovics Márkó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában