röplabda

2018.09.30. 20:07

Tornagyőzelemmel hangolt a MÁV

A MÁV Előre SC NB I-es férfi-röplabdacsapata számára az előző szezon tanulóév volt, idén a rutinnak köszönhetően előrébb lépne a Loki.

Káldor András

A fehér mezes fehérváriak az Extraligára hajtanak

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Már évek óta megszokhatták a röplabdázás szerelmesei, hogy a bajnoki rajt előtti igazi főpróbát a hazai rendezésű Horváth Károly Emléktorna jelenti számukra, amelyen idén 18. alkalommal pattogtak a labdák. Ezt követően vasárnap már élesben mennek a szettek, mivel megkezdődik a 2018/19- es élvonalbeli szezon a MÁV Előre SC férfialakulatának. Ugyan szombaton délelőtt fél tízre volt meghirdetve az első, MÁV Előre–Sümeg RSE találkozó, de semmiről nem maradtak le azok, akik szűk egy órával később érkeztek, mivel az ellenfél sem volt ott az előzetesen megadott kezdési időpontban. Mindenesetre a vendéglátó Loki játékosai voltak a frissebbek, az új igazolások először mutatkozhattak be a hazai publikumnak.

A fehér mezes fehérváriak az Extraligára hajtanak
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Németh Ödön által irányított alakulatba Szolnokról érkezett a center Kohlman Norbert és a feladó Guzmics Richárd, az ütő Kaposi Tamás Sümegről, valamint a kubai Yanier Cordies Salazar a PTE-PEAC együttesétől tette át a székhelyét Fehérvárra. Visszavonult a játéktól Balogh Péter, Tóth András, Nagy Bence, míg Kiss Marcell távozott a csapattól. – A fiúk becsületesen dolgoztak eddig, kezd alakulni a játékunk, helyenként már úgy tűnik, nem lesz problémánk, de a rajtig hátralévő napokban még lesz javítanivalónk. Bár kevés meccset játszottunk, az újak jól beilleszkedtek, az előjelek egyértelműen azt mutatják, hogy segíteni fogják a csapatot. A hatodik–hetedik hely megszerzése lehet számunkra a reális cél – fogalmazott Németh Ödön, a kék-fehérek vezetőedzője. Majd megtudtuk tőle, hogy a taónak köszönhetően már jobbak a feltételek a honi röplabdában, és nem biztos, hogy a legjobb magyar játékosok a külföldi pontvadászatok felé kacsingatnak, hiszen megéri nekik itthon maradniuk.

 

Nagy Róbert elnök is bizakodóan tekint a szezon elé. – Számomra az jelenti az alapot, ha fehérváriakra épül a csapat, de ezt idén át kellett gondolnunk, mert még nem tudtuk teljesen feltölteni a keretet saját nevelésű játékosokkal. Úgy érzem, hogy erősebb lett a gárda összetétele, akár a tabellán is előreléphetünk, és a tavalyi nyolcadik hely után a hetediket is megszerezhetjük. Ha nagyon jól jön ki a lépés, akkor a legjobb hat közé is kerülhetünk, és így feljuthatunk az Extraligába. Neukum Gábor, a MÁV csapatkapitánya az egyik legrutinosabb röplabdás, és nem utolsósorban ősfehérvári. – Készen állunk az idényre mind fizikailag, mind mentálisan, de még össze kell forrnunk, mert a pályán lévők nyolcvan százaléka új. Úgy gondolom, hogy jó irányba haladunk. Nyitásfogadásban stabilabbak vagyunk, és az ütőerővel sem lesz baj. Optimista vagyok, hogy a legjobb hat közé juthatunk, amivel kiharcolhatjuk az extraligás helyet. A tornát a fehérváriak nyerték, miután a Sümeget 3-1-re, a Szolnok RKSI csapatát pedig 4-0-ra győzték le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában