Kovács és Alekszejev finalista Mexikóban

2018.09.11. 19:44

Döntőben az atléta lányok

Réti Kamillán kívül mindhárom magyar hölgy, Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara és Földházi Zsófia is bejutott a Észak-Amerikában zajló öttusa-vb női döntőjébe.

Horog László

A Volán Fehérvár öttusázója, Kovács Sarolta magabiztosan jutott a legjobbak közé, a szerdai női döntőben Alekszejev Tamarával és Földházi Zsófiával a csapatversenyben is érdekeltek Fotó: MTI

Két csoportba osztották a selejtezőben szereplő lányokat a mexikói szervezők, előbbiben 34, utóbbiban 33 sportoló állt rajthoz. A fehérvári Kovács Sarolta és Réti Kamilla (MAFC) az A-ban, Földházi Zsófi a (KSI) és a szintén koronázóvárosi Alekszejev Tamara pedig a B-ben szerepelt.

Rétinek egész nap nem ment, a vívásban 13-20-as eredménnyel nyitott, a későbbiekben sem találta a ritmust, végül a 26. zárt – esélye sem volt a 36-os fináléba kerülésre. A Volán Fehérvár sportolója, Kovács Sarolta magabiztos volt, vívásban 7. lett 19 győzelemmel és 14 vereséggel, az úszásban aztán hozta megszokott formáját, 2:11.35ös idejénél senki nem teljesített nála jobban a mobil medencében. Joggal mosolygott a célban, klubtársa, Demeter Bence azonban mégis bekiabált neki a lelátótól. „Jó volt, de tanulj meg bukózni!” A válasz nem késett. „Szerintem tudok, igaz, 50-es medencében jobban megy, de itt, a 25 méteresben kétszer annyit kell. Úszni jobban szeretek, mint a bukófordulóval bíbelődni a falnál.”

A Volán Fehérvár öttusázója, Kovács Sarolta magabiztosan jutott a legjobbak közé, a szerdai női döntőben Alekszejev Tamarával és Földházi Zsófiával a csapatversenyben is érdekeltek
Fotó: MTI

Ebből következően a kombinált versenyszámot a megnyugtató 7. helyen kezdte, végül megerőltetés nélkül, az utolsó métereken kiengedve, a 12. helyen ért célba.

– Jól kezdtem, a vívásban apróbb hibákat vétettem, de hullámvölgybe nem kerültem. Az úszás ezúttal is jól ment, a kombi során mindössze az volt a cél, hogy a 15-be kerüljek, minél kevesebb energiát használva. Ennek lehet jelentősége majd a döntőben, ugyanis a magaslaton, a hőségben különlegesek a körülmények – közölte Kovács Sarolta.

Alekszejev betegségéből felépülve állt rajthoz
Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

A másik ágon Földházi a 3. helyen került a fináléba. Az Alba ÖSE versenyzője, Alekszejev remekül nyitott a páston, 20-szor szúrt, őt pedig csak 11 alkalommal találták el – a vívás után a 3. volt. A medencében átlagosat nyújtott, a 17. pozícióban zárt, a kombinált számot nyolcadikként fejezte be, a lövészete nem sikerült túlzottan, a futás viszont jól ment – így a 10. legjobb eredménnyel lépett tovább.

– Az elején hol én adtam, hol kaptam tust, aztán elkaptam a fonalat, a végén folyamatosan jól ment. Az úszásnál nem tudtam, mennyire merjek erősen kezdeni, az elmúlt napokban hasmenéssel bajlódtam, két kg-ot fogytam, kicsit az erőm is elment. Emiatt óvatosan tettem meg az első ötven métert, később beleerősítettem, de nem úsztam ki magam, 3-4 másodperc maradt bennem. A futással nem volt gond, viszont a lövészetem katasztrofális, azt rendbe kell tenni – mondta Alekszejev.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában