A seregélyesi fogathajtó országos sikere

2018.08.27. 13:13

Penzer László magyar bajnok!

A seregélyesi Penzer László nyerte a 2018-as A-kategóriás kettesfogathajtó országos bajnokságot a hétvégén, Izsákon megrendezett lovas viadalon.

V. Varga József

A seregélyesi Penzer László egész éves kiegyensúlyozott versenyzésével magyar bajnoki címet szerzett Fotó: Vida-Szűcs István

A háromnapos izsáki nemzetközi fogathajtó verseny a hazai fogatok számára egyben az országos bajnokság döntőjét is jelentette. Penzer László, a Seregélyesi Lovas Club versenyzője az akadályhajtás megnyerésével aranyérmet szerzett az A-kategóriás kettesfogathajtók összetett versenyében, így ő a 2018-as esztendő magyar bajnoka. Penzer díjhajtásban a negyedik, míg maratonhajtásban a második helyet gyűjtötte be.

Penzer László az egyéni és a csapatversenyben is összetett első helyezést szerzett, s ezzel a kvalifikációs bajnokság megnyerését követően az országos döntőn is diadalmaskodott, s egyúttal a nemzetközi versenyben is elvitte a pálmát – mondta el lapunknak Csuti Péter, a Fejér Megyei Lovassport Szövetség fogathajtó szakágának elnökségi tagja. Az A-kategóriának korábban még nem volt Fejér megyei bajnoka – tette hozzá Csuti.

A seregélyesi Penzer László egész éves kiegyensúlyozott versenyzésével magyar bajnoki címet szerzett
Fotó: Vida-Szűcs István

Amint Penzer László elmondta: nagyon örül annak, hogy kitartó munkával sikerült az országos bajnoki címet megszereznie, különösen úgy, hogy az i-re a pontot meggyőző akadályhajtásával tudta feltenni. Az év folyamán öt rutinos lóval dolgoztak az egyes versenyszámokban, s megkezdték három fiatal ló beépítését is.

Eredmények. A kettesfogatok nemzetközi versenyének és egyben ob-döntőjének dobogósai: 1. Penzer László, 2. Hódi Károly, 3. Szabó Roland. A négyesfogatok nemzetközi viadalát és egyben ob-döntőjét Dobrovitz József nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában