Aranyat lapátoltak

2018.07.24. 21:20

Világbajnok lett a Dragon Aqua egysége

Július 17–22. között zajlott a 11. Sárkányhajó Klubcsapat Világbajnokság, ahol a Velence-tavi együttes vb-címet szerzett.

Silye Sándor

A Velencei-tavi együttes világbajnok férfi egysége

Fotó: DASE

Több mint 6 ezer sportoló ragadott lapátot és állt rajthoz, a Dragon Aqua SE 91 fővel képviseltette magát a klubok legnagyobb megmérettetésén. A Fejér megyei egyletben a legfiatalabb sportoló 16, a legidősebb 79 éves volt. Húsz versenyszámban álltak rajthoz, és a felében döntősök lettek.

A Velencei-tavi gárda még a gyász fájó érzésével megküzdve, két társuk – Haralyi László és Kovács Antal – nemrég bekövetkezett halála miatt nehéz szívvel vágott neki a versenynek. A dragonosoknak összesítésben 2 ezüstöt és egy aranyérmet sikerült begyűjteniük az értékes helyezések mellett. A legfiatalabb korosztályuk is megmutatta az oroszlánkörmeit és életük legjobb idejével, 39 indulóból a középmezőnyben végeztek.

A legfényesebb érmet a senior B korosztályban érték el a férfiak az 500 méteres távon, míg az ezüstöt szintén ez a brigád nyerte meg 200 méteren. Továbbá második helyen végeztek a Dragon Aqua hajósai a senior B korosztályban, a vegyes kategóriában 500 méteren, ahol a legénység összeállítását illetően a férfiak és nők fele-fele arányban lapátoltak a hajóban.

A Velencei-tavi együttes világbajnok férfi egysége
Fotó: DASE

– Valamennyi csapattársam nevében kijelenthetem, meghatározó élmény volt itthon versenyezni a vb-n. Ezekből a tapasztalatokból fogunk tudni építkezni a további versenyeken, edzéseken, melyekre nagy szeretettel várunk mindenkit – mondta Vincze Klára, a női legénység csapatkapitánya.

A világbajnok gárda névsora: Ács László, Bartos Zoltán, Bögös Attila, Börcsök Pál, Cseh Péter, Csuka Ákos, Erdélyi Csaba, Fodor Sándor, Gelencsér János, Ittzés István, Kovács Ernő, Kovács Zsolt, Kolosa Ervin, Márton Mihály, Mészáros József, Németh Attila, Ozsváth Zoltán, Sallai Csaba, Sándor Gábor, Stájer Csaba, Szabó László, Tóth Attila, Tóth László, Veréb Ferenc, Baluha Dalma (dob) és Andrej Alekszandrovics Grisinkov (kormányos).

A magyarok összesen 8 arany-, 6 ezüst- és 9 bronzérmet gyűjtöttek a vasárnap végződő megmérettetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában