ARAK

2018.07.15. 19:55

A hetedikre ugrott Endrész Klaudia

Endrész Klaudia kiválóan szerepelt a finnországi junior-világbajnokságon, a távolugrás döntőjében javított, s a hetedik helyen zárt. Pisch Milán a 4x100-as váltó tagjaként a világ 13. legjobbja.

Ferencz Balázs

Endrész Klaudia ha megugorja egyéni csúcsát, jó eséllyel pályázik a távolugrás dobogójára

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A 160 ország 1466 versenyzőjét felvonultató junior-vb 4. versenynapján két ARAK-os atléta volt érdekelt. Endrész Klaudia, miután 11. helyen jutott az igen erős távolugró­mezőny döntőjébe, sokat lépett előre. Nemcsak ellenfelekkel, hanem a leszakadó zivatarral is meg kellet küzdeniük a finalistáknak. A pontos deszkafogással bajlódó vetélytársakkal ellentétben Házi Éva tanítványa kiegyensúlyozottan versenyzett. A Dunaújvárosban nevelkedett, de egy éve már az ARAK színeiben versenyző Endrész Klaudiát nem zavarta a két évvel idősebbek közötti versenyzés sem. Sorozatról sorozatra javított. Meglepetésre hetedikként a „kisdöntőbe”, azaz a nyolc közé kvalifikálta magát. Eredményét tovább javítva, az ötödik kísérletre elért 6,08 méteres eredménnyel megtartotta hetedik helyezését. Ötödikként zárt a szám másik magyarja, a 6,16-ot ugró Farkas Petra. A nyolcas döntőben csak Magyarország büszkélkedhetett két ugróval.

A 4x100 méteres fiúváltóban harmadik tagként ragadott stafétabotot Pisch Milán. Varga Tamás vágtázója kiválóan futotta meg a kanyart, a váltásoknál sem hibázott, így a negyedik helyet csípték meg a futamban. A döntőbe jutáshoz a 40,84 másodperces idő azonban nem volt elég, a 13. helyen zárt a váltó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában