Egy kupaezüsttel búcsúzott

2018.06.05. 07:17

Pintér Attila a bajnokságban a hatodik helyre vezette a Puskást

Hiába a stabil bennmaradás és a Magyar Kupa-menetelés, az NB I-es labdarúgóklub és az 52 éves tréner útjai elváltak.

Nagy Péter

Pintér Attila a Paks ellen talán már a jövőt fürkészhette

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Bombaként robbant a hír hétfőn, miszerint az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 2017/18-as kiírásának újonca, a bajnokságot hatodik pozícióban záró Puskás Akadémia FC és Pintér Attila vezetőedző közös megegyezéssel szerződést bontott. A döntés hátteréről egyelőre nem sokat tudni. A 2007-ben alapított felcsúti egylet viszonylag röviden, pár sorban köszönte meg az egykoron a Ferencvárost erősítő hátvéd munkáját, aki 2016 decemberében vette át az akkor még másodosztályú gárda irányítását, amelyet az idény végén feljuttatott az NB I-be. A szakvezető 11 győzelemmel, 10 döntetlennel és 12 vereséggel zárta az idei bajnokságot. A személyi változások sorát lebonyolító Fejér megyei klub Szalai Lászlótól, a Puskás Akadémia utánpótlás szakmai igazgatójától is megvált. Az első csapat klubigazgatója továbbra is Komjáti András maradt, mellette a jövőben a Videoton és a magyar válogatott volt középpályása, Tóth Balázs dolgozik sportigazgatóként. Szalai posztját Takács Mihály töltötte be azonnali hatállyal, a nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatónak pedig Papp Bencét nevezték ki.

Pintér Attila a Paks ellen talán már a jövőt fürkészhette
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Sajtóértesülések szerint a megüresedett edzői székre a nemzeti csapatot több mint 40 év után, a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra kivezető német Bernd Storck ülhet, míg Pintér Attila visszatérhet egykori sikerei színhelyére, a Győri ETO-hoz. A korábbi szövetségi kapitány azért kerülhetett szóba a Váli-völgyben, mivel korábban már dolgozott az utánpótlásban, s mivel az Akadémia szakmai igazgatójának is búcsút intetettek, így ez a terület is Storck irányítása alá tartozhat. A PAFC közleménye kijelentette, hogy szerkezeti átalakítások is várhatók a klubnál.

Pintér távozásával egy időben az első osztálytól frissen búcsúzó Vasas FC is bejelentette, hogy felbontotta az angyalföldi alakulat és a német Michael Oenning közötti kontraktust.

– Köszönjük Michael Oenning kettő és fél éves munkáját csapatunknál, és további pályafutásához sok szerencsét kívánunk. Amint az új vezetőedző személyéről megszületik a döntés, természetesen tájékoztatni fogjuk a közvéleményt – közölte Vancsa Miklós, a fővárosiak ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában