Új helyszínt is avatnak

2018.04.06. 14:00

Közel 30 ország versenyzői viaskodnak majd Fehérváron

Július 17. és 23. között a koronázó város fogadja az öttusázók felnőtt Európa-bajnoki mezőnyét. A szervezőbizottság már dolgozik, hogy ismét színvonalas versenyen küzdhessenek a pentatlonisták.

Ferencz Balázs

Színvonalas versenyre, komoly megmérettetésre készül a város, és az öttusatársadalom Fotó: Simon E.

Tavaly a fehérvári junior világbajnokságot az év legjobban rendezett versenyének választotta a Nemzetközi Öttusa Szövetség. A nyári felnőtt Euró­pa-bajnokság szervezői idén sem szeretnék alább adni. A honi szakszövetség, a város és a Volán Fehérvár öttusa szakosztálya közösen dolgoznak a sikeres rendezés reményében. A július 17. és 23. között zajló Nu Skin Felnőtt Öttusa Európa-bajnokság előtt több, mint három hónappal a mezőny indulói még nem ismertek, de az bizonyos, hogy a megmérettetés Fehérvár sport­ünnepe lesz.

– A város számára kiemelkedően fontos esemény, szeretettel várjuk Európa legjobb öttusázóit. Mindig elmondjuk, a gyermekek egy-egy ilyen élmény hatására is kezdenek el sportolni, akár öttusázni – vélekedett Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere az esemény felvezető sajtótájékoztatóján, melyen a versenyzők közül Kovács Sarolta (Volán Fehérvár), Demeter Bence (Volán Fehérvár), Alekszejev Tamara (Alba Öttusa SE), Kasza Róbert (KSI); a fehérvári klubok edzői, vezetői, Kármán Sándor ver­senyigazgató, valamint a névadó képviselője is megjelent. Bretz Gyula, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke elmondta, 88 verseny szerepel a naptárban, ebből 22 hazai rendezésű. Csehország és Lengyelország is sokat vállal, vagyis ez a régió hordja hátán a sportágat versenyrendezés terén.

Színvonalas versenyre, komoly megmérettetésre készül a város, és az öttusatársadalom Fotó: Simon E.

– Szeretném megköszönni Székesfehérvárnak és az Alba Volánnak, hogy évtizedek óta egyik erős pillérjét alkotják a magyar öttusának. Példaképek vannak itt, Vörös Zsuzsanna mellett Demeter József is, aki a sportág első felnőtt Európa-bajnoka volt – mondta az elnök, aki nem mulasztotta el felköszönteni a születésnapját ünneplő világ- és Európa-bajnok Kasza Róbertet sem.

Az eddig megszokott versenyhelyszínekben lesz némi változás. Az úszásnak a Csitáry G. Emil Uszoda ad otthont, a lovaglást az Olimpiai Parkban, a kombinált számot a Regionális Atlétikai Központban rendezik, s új állomásként a hamarosan átadásra kerülő Széna téri sportcsarnokban kap helyet a vívószám.

– Remélem, minden idők egyik legjobb kontinensversenye lesz ez számunkra, hiszen olyan erős válogatottakkal tudunk kiállni, amelyektől joggal remélhetjük a sikert – mondta Vörös Zsuzsanna, a Volán Fehérvár szakosztály-igazgatója, a város egyetlen olimpiai bajnoka, aki hozzátette, az Eb-vel párhuzamosan a szövetség égisze alatt először, Laser-run-versenyt is rendeznek Fehérváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában