Közel járt a csodához a Fehérvár

2018.03.04. 23:05

Hiába győzött a Volán a Graz otthonában, nem jutott be a rájátszásba

Egy góllal nyert a Fehérvár AV19 az osztrák jégkorongbajnokság középszakaszának alsóházában, de nem jutott be a playoffba.

Nagy Péter

Graz 99ers–Fehérvár AV19 1–2 (0–1, 1–0, 0–1)

Graz, 1357 néző, Vezette.: Piragics, Sternat (Bärnthaler, Hribar).

FAV19: Carruth – Uotila, Meland, Kóger, Hári 1, Erdély (1) – Stipsicz, Manavian, LoVecchio (1), Latendresse 1, Gilbert (1) – Szirányi, Palin, Luttinen, Music, Antilla – Szaller, Szita, Szabó K., Reisz, Sárpátki. Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Győzött ugyan, de végül elhasalt a Volán Fotó: Nagy Norbert

Meddő fehérvári fölénnyel kezdődött a Volán utolsó középszakaszbeli találkozója, az ötödik percben Olivier Latendresse juttatta előnyhöz a koronázóvárosiakat, miután Meland lövésébe tette bele az ütőjét remekül, 0–1. Jól járatták a pakkot a kék-fehérek, egy ízben Sárpátki próbálkozása tévesztett célt kevéssel. A játékrész közepén előbb az osztrákok, majd a magyarok kerültek emberelőnybe, Meland löketénél Kógernek majdnem sikerült túljárnia Engelange eszén. A harmad végén a Graz támadhatott fórban, de a jól védekeztek az Ördögök. A szünetben pedig érkezett a hír: a Znojmo három góllal vezet a Bolzanóval szemben. A Fehérvár AV19 ezzel ideiglenesen az alsóház második helyére lépett elő, karnyújtásnyira kerülve a playoffhoz.

Győzött ugyan, de végül elhasalt a Volán Fotó: Nagy Norbert

A középső játékrészben ritmust váltottak a hazaiak, ennek ellenére előbb Sárpátki, majd LoVecchio is betalálhatott volna. A kiegyenlített játékot követően Music ismétlése, valamint Meland kékvonalas lövése vágódott le a hazai hálóőrről. Palin és Gilbert már fórban rohamozhatta a vendéglátók kapuját, de sem ők, sem Manavian nem tudta növelni az előnyt. Erdély közeli kísérlete után nagyot mentettek a sötét mezes védők. Előnyben játszhattak a házigazdák újfent, de minőségi ziccert megint nem tudtak kialakítani Carruth kapuja előtt. A harmad végén Hári Erdély passzából került helyzetbe, de nem tudott élni a lehetőséggel. Másfél perccel a dudaszó előtt kiegyenlített a Graz. Weihager-Daniel Oberkofler volt a korong útja, utóbbi pedig középről nem hibázott, 1–1. Jöhetett a pihenő, eközben a Rókák kiegyenlítettek a másik meccsen (3–3).

A lehető legjobban kezdődött az utolsó húsz perc a FAV19-nek, a 48. percben Erdély tálalt Hári Jánoshoz egy buli után, utóbbi pedig a rövid felsőbe emelt, 1–2. Hiába kerültek fórba a graziak ezután, komolyabb ziccerig nem jutottak. Keményen megnyomták a hátralevő időt a 99-sek, de már nem tudtak változtatni az eredményen. A Znojmo közben nem tette meg azt a szívességet a Volánnak, hogy legyőzze a Bolzanót, így a fehérváriak nem jutottak be a rájátszásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában