Amerikai futball

2018.02.28. 21:12

Harcra készen várják a rajtot az Enthroners játékosai

A tengerentúli Eric Steffes és Ryan Seaberg személyében rutinos játékosokkal bővült a Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapat kerete.

Nagy Péter

Pál Tibor Kornél (középen) az új igazolásokkal

Fotó: Pesti Tamás

Nyilvános sajtótájékoztató keretein belül írták alá szerződésüket a Koronázók új amerikai idegenlégiósai, Eric Steffes és Ryan Seaberg.

Kettejük közül talán Steffes számít a nagyobb fogásnak, hiszen az OL-ként és TE-ként egyaránt bevethető játékos a legmagasabb egyesült államokbeli egyetemi divízó, az FBS (Division: I-A) Top 10 egyetemének számító Wisconsin Badgersből igazolt a Fejér megyeiekhez. A 193 cm magas és 114 kilogrammos védő makacs hátsérülése már a múlté, az azonban valószínűsíthető, hogy a nyár végén ismét a tengerentúlon próbálkozik majd az Enthroners új 44-ese.

Seaberg számára nem ismeretlen az európai közeg, a spanyol Valencia Firebats színeiben a legtöbb sackkel bírt a hispán legfelsőbb divízióban, ahol nagyrészt neki köszönhetően szerzett ezüstérmet a valenciai gárda. Az Elon és a Southern Mississippi Egyetem egykori diákját elsősorban a védőfalba igazolták, de bevetésre kerülhet a támadó oldalon, illetve akár minden speciális egységben is.

A bemutatáson Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a sportolókat, és kifejtette, hogy az érkezésük nagy megtiszteltetés és újabb motivációt jelent a csapatnak. A város első embere bízik a Fehérvár Enthroners sikeres bajnoki idényében, és reméli, hogy a ligaújonc székesfehérváriak szereplésükkel meglepetést tudnak majd okozni a magyar első osztályban.

Pál Tibor Kornél (középen) az új igazolásokkal
Fotós: Pesti Tamás

A Pál Tibor Kornél, Kovács Sándor, Zach Pierce vezette szakmai stábnak nincs könnyű dolga, hiszen az együttes idén nemcsak a honi pontvadászatban, de az osztrák bajnokságban is megküzd. Március elején egy lengyel topligás alakulat, a Tychy Falcons brigádja érkezik a megyeszékhelyre, hogy három nap alatt négy közös gyakorláson vegyen részt a koronázóvárosiakkal. Március 11-én egy edzőmérkőzés keretein belül a hazai publikum előtt is bemutatkozhatnak az új fiúk, amikor a szerb Sirmium Legionaries gárdája látogat a First Fieldre 14 órától. Ezt követően magaslati edzőtáborba vonulnak a Koronázók, március 15–18 között Mátraházán vendégeskedik a társaság. Március 24-én a hazai rekordbajnok Budapest Wolves ellen kezdődik a 2018-as HFL-szezon, áprilisban pedig elrajtolnak az osztrák liga küzdelmei is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában