Idegenbeli revans

2018.02.23. 21:31

Három elbukott mérkőzés után nyert a Fehérvár AV19

Csehországban kellett visszavágnia a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának szerdán, a szétlövéssel elvesztett mérkőzésért, az EBEL kvalifikációjának 6. fordulójában. Sikerült elégtételt venni.

Ferencz Balázs

Miután a Bolzano előzött, a Znojmo pedig feljött a Fehérvárra a hétközi fordulóban, Hannu Järvenpää alakulatának úgy hiányzott egy újabb fiaskó, mint kígyónak a lábszárvédő. Neki is ugrott a Znojmónak a Volán, az első támadások után azonban egy emberhátrányt kellett kivédekeznie. Harcos, jó tempójú játékot hintettek a jégre a csapatok.  Az első és a második sor is aktív volt, de Schwarz állta a sarat

A harmad derekán kivédekezett znojmoi fór után vezetést szerzett a Fehérvár: Erdély csapott le egy passzra a kék vonalnál, a ziccer még a palánkra pattant, a visszajövő korongot azonban már Hári a kapuba tette, 0-1. Vendégpróbálkozások után kiegyenlítetté vált a játék, majd Antilla lövését kellett hárítania a csehek hálóőrének, ezután pedig Sárpátki nem tudta áttuszkolni a korongot a gólvonalon. A másik oldalon Spacek lövését Carruth védte. A játékrész közepén több, mint másfél percig kettős előnyben támadhatott a Znojmo, de jól védekeztek a fehérváriak.  A 35. percben második emberelőnyét már kihasználta a Volán, Luttinen lövése kijött Schwarzról, de Eric Meland már betalált, 0-2.

Három perccel később Nemec másodjára Carruth mögé juttatta a pakkot, 1-2. Jobban kezdte a harmadik harmadot a hazai együttes, nyomott a Znojmo az egyenlítésért, A periódus 8. percéig ki sem jutott saját harmadából a Fehérvár, Carruth sokat dolgozott.  A kisebb bunyók után a Hári-Erdély-Kóger trió veszélyeztetett. Rohamozott a Znojmo, az utolsó percben kapusát is levitte, de nem tudott egyenlíteni. A Fehérvár 3 pontot hozott el Znojmoból, s vasárnap 17.45-kor Villachban vizitál.

 

JEGYZŐKÖNYV

HC Orli Znojmo–Fehérvár AV19 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)

Znojmo, 2048 néző. Vezette: Babic, Baluska (Kaspar, Soós)

Znojmo: Schwarz – Corbett, Biro, Yellow-Horn, Plihal, Cip – Stehlik, Tejnor, Novak, Bartos, Guman – Lattner, Borulta, Nemec 1, Raska, Mrazek – A. Lakos, Zajic, Spacek, Matus, Csamango. Edzők: Miroslav Frycek, Rostislav Dolecal.

Fehérvár AV19: Carruth – Uotila, Meland 1(ee), Kóger, Hári 1, Erdély (1) – Stipsicz, Manavian, LoVeccio, Latendresse, Gilbert – Szabó B., Palin, Antilla, Luttinen (1), Sárpátki – Szabó K., Reisz, Vincze. Vezetőedző: Hannu Järvenpää. Kiállítások: 12 ill.16 perc Kapura lövések: 39-26

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában