Vizes sportok

2018.02.01. 19:52

Kajak-kenu képzések indulhatnak a Csónakázó-tavon

A Csónakázó-tó megújulásával nyílhat meg a terep a sportág alapjainak elsajátítására, az iskolások számára szervezett edzésekre.

Káldor András

Fidel László olimpiai ezüstérmes is edzi a fiatalokat

Fotó: Molnár Artúr

Ezekről a lehetőségekről egyeztetett Cser-Palkovics András polgármester és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Schmidt Gábor, valamint a program szakmai együttműködői. A találkozóra a megújult Csónakázó-tónál került sor, hiszen az egyeztetés témája is ehhez a helyszínhez kapcsolódott. Cser-Palkovics András már a rég várt beruházás megkezdésekor is kiemelte, hogy a gyönyörű környezet kialakítása mellett az iskolások számára a sportolási lehetőség megteremtése is fontos célja a városnak. A Csónakázó-tavon már tartottak kajak-kenu edzéseket, és csónakázni is lehet a Vitál Klub Sportegyesület szakmai közreműködésével.

Fidel László olimpiai ezüstérmes is edzi a fiatalokat
Fotós: Molnár Artúr

A megbeszélésen a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről tárgyalt a város és a szövetség, valamint az MKKSZ által meghirdetett fejlesztési tervek és az önkormányzati források összehangolásával eszközbeszerzésre is lehetőség lenne. Idén már minden nap szeretnének oktatást tartani. Az egyesületnek szívügye, hogy Fehérváron az iskolások a testnevelési órákon ingyenesen megtanulhassák a vízi túrázás alapjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában