Tehetséggondozás

2018.01.12. 13:00

A Fehérvár Vízilabda Sportegyesületnél a saját nevelésben bíznak

A tehetséggondozásra helyezik a hangsúlyt a klubnál, ahol szakképzett edzői gárdával készülhetnek a pólósok.

Nagy Péter

Gyöngyösi János

Fotó: Fehér Gábor

Majd’ két esztendeje, hogy a Fehérvár Póló SE megszűntével létrejött a Fehérvár Vízilabda Sportegyesület Gyöngyösi János irányításával. A Csitáry G. Emil Uszodában készülő sportolók amatőr státuszban űzik a vízilabdát, ennek ellenére a felsőoktatásba vágyó tehetséges fiatalokat továbbra is szeretné magáénak tudni az egylet. Az OB II-es bajnokságban szereplő felnőtt férfiak eddig remekelnek, az alapszakasz hátralevő találkozóitól függetlenül már bejutottak a középszakasz küzdelmeibe.

- Miután a közvetlen riválisunkat, a Tatabányát oda-vissza megvertük, megfogadtam, még nem törődöm a középszakaszba jutással – kezdte Gyöngyösi János. – Annak ellenére, hogy már biztosan megnyertük a csoportunkat, nem tudom megmondani, kit kapunk ellenfélnek a következő körben.

- Mire számíthat az, aki Fehérváron szeretne pólózni?

- Az átszervezésnek köszönhetően országos bajnokságokban edződhetnek utánpótláskorú játékosaink hétről hétre, a mérkőzések színvonalára pedig nem lehet panasz. A gyerekeknél szinte mindegyik korosztályban 14 csapat küzd meg egymással, ezért a a rövid holtidény után február elején már újra bajnoki vár az együtteseinkre. A mi koncepciónk az, hogy az értékeinket megőrizzük inkább, mintsem anyagi megfontolásból váljunk meg valakitől. Az ország más területein élő sportolóinktól sem szakadunk el, van, aki a fővárosból, de van olyan, aki Szegedről jár vissza hozzánk vízilabdázni.

Heti öt-hat edzéssel készülnek a fiatal fehérvári pólósok
Fotós: Fehér Gábor

- Miben különböznek egy elsőosztályú klubtól?

- Mi egy amatőr csapat vagyunk, ezt a játékosaink is tudják, anyagiakban nem vehetjük fel a versenyt a profi együttesekkel. Abban viszont igen, hogy lehetőséget biztosítsunk a gyerekeinknek a sportolásra a feszített órarendjeik mellett is. Ha kell, pénteken, ha kell, szombaton tartunk tréninget azért, hogy mindenki részt vehessen a gyakorláson. Büszke vagyok arra is, hogy mi csak szakképzett edzőkkel dolgozunk.

Gyöngyösi János
Fotós: Fehér Gábor

- Milyen célokat tűztek ki a 2018-as esztendőre?

- Nem rövid, hanem hosszú távú terveket szövögetünk a Fehérvár VSE-nél. Van olyan korosztályunk, ahol két csapatot is ki tudunk állítani, ezt a tendenciát mindenképp megtartanánk. Összesen 18 2007-es születésű gyerekünk van, akik még nem versenyezhetnek bajnoki rendszerben, de már most összejönne egy együttesre való belőlük. Nagy hangsúlyt fektetünk az úszásképzésre már az elejétől, ebben mindenképp fejlődtünk, és ezt az irányt továbbra is tartani szeretnénk. A szövetséggel közösen rendezett nyári vízilabdatábor után sokan választottak minket, ezt a lehetőséget idén is meg akarjuk adni a gyerekeknek, de egy helyett két hónapig táboroztatjuk majd őket – mondta a fehérvári szakvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában