Jégkorong

2017.12.12. 08:30

A Fehérvár AV19 számára a felzárkózás lesz a tét a horvát fővárosban

Az Erste Bank Eishockey Liga 27. fordulójában a KHL-es szereplést újra osztrák ligára váltó Medvescak Zagreb vendégeként megközelítheti aktuális riválisát a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata.

Ferencz Balázs

Arttu Luttinen (kék) a zágrábi kapu előtt is zavart okozhat

Fotó: Nagy Norbert

Hannu Järvenpää irányításával harcos játékkal tartotta itthon a pontokat szombaton a Fehérvár AV19. A Dornbirn 2-1-es legyőzése után a horvát fővárosban, Zágrábban szeretne nagyot alkotni az együttes. Amennyiben nyerne idegenben a 10. helyen álló Volán, egy pontra megközelítené a tabellán 7. pozícióban tanyázó Medvescakot. A két gárda idei randevúik alkalmával csakis idegenbeli siker született, a bajnokság 2. fordulójában a FAV19 4-3-ra nyert Zágrábban, majd november 24-én egy sima 4-0-s sikerrel zsebelte be a pontokat a Medvescak a Raktár utcában. Azonban a zágrábi medvék most hatalmas gödörből próbálnak kikecmeregni, a horvátok utóbbi négy mérkőzésükön vereséget szenvedtek, ráadásul ezeken az összecsapásokon összesen egy gólt lőttek.

Arttu Luttinen (kék) a zágrábi kapu előtt is zavart okozhat
Fotós: Nagy Norbert

- Azt kell most gyakorolnunk, hogy aktívan jégkorongozzunk hatvan percen keresztül, ne csak egy vagy két játékrész erejéig. Ez lehet a Medvescak Zagreb elleni találkozó kulcsa is – vélekedett a kedden 19.45-kor kezdődő mérkőzésről Hannu Järvenpää. – Tetszik a játékosok hozzáállása. Nemcsak jó játékosok, de jó emberek is. Lépésről lépésre haladunk, s hiszem, hogy nem a Dornbirn elleni volt az utolsó győzelmünk. Fel kell készülnünk a Zágráb stílusára, ha kell, mi is tudunk hasonló stílusban játszani. Ha ők keményen nekünk jönnek, válaszolnunk kell. Amíg elkerüljük a büntetőpadot, lesz esélyünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában