Siker!

2017.12.12. 21:20

Az Alba nehéz csatában győzött

A férfi kosárlabda NB I 1. fordulójából elmaradt mérkőzését pótolta az Alba Fehérvár csapata a Kaposvárral.

Káldor András

A hat pontig jutó fehérvári Keller Ákos labdája a gyűrű felé tart

Fotó: Pesti Tamás

Ezt a mérkőzést szeptember utolsó hétvégéjén kellett volna megrendezni, ám az Alba Fehérvár ekkor még a Bajnokok Ligájában selejtezőkörében vitézkedett, és a török Pinar Karsiyakával mérkőzött a találkozó eredeti időpontjában. Természetesen a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége partner volt az mérkőzés elhalasztásában, ám számos kérdést felvetett a szurkolókban a meccs későbbi lejátszása. Rögtön adódott, hogy azok a játékosok, akik szeptemberben még nem álltak a klub alkalmazásában, azok egyáltalán pályára léphetnek-e a kedd esti összecsapáson? Horváth Orsolya a kék-fehérek technikai vezetője azonban megnyugtatta a kétkedőket. – A szövetség úgy határozott, hogy nem érvényes ez a szabály, mivel a csapat a BL-ben szerepelt, így a Versenyiroda engedélyezte mindazok szereplését, akik akkor nem voltak a játékosaink. Ugyanez vonatkozik az ellenfélre is, így náluk is játszhat Tóth Péter, aki éppen tőlünk igazolt a Kaposvárhoz.

Úgy indult, hogy Keller Ákos halászta el a levegőben Ivosev Tamás kosárra tartó labdáját, ám az első pont rettenetesen nehezen született meg. Több mint két perc elteltével szédült be Christopher Dunn esetlegesen eldobott labdája. Ettől a vendégek kaptak jobban vérszemet, és meglepetésre a 4. percre már 10-0-ra vezettek. Végül Keller Ákos duplája törte meg a hazai gólcsendet, de a további támadások is ebben a szakaszban pontatlan dobásokat hoztak. Viszont feljavult az Alba védekezése, és ez azzal járt, hogy Trevis Simpson kosarával a 6. percben egyenlítettek. A küzdelem teljesen nyílt volt, ezt mutatja az is, hogy egyik csapat sem tudott kétpontosnál nagyobb előnyt a negyed hátralevő részében kiharcolni. Keveset tudta rotálni csapatát a Kaposvár, jóformán végig a kezdőötöse volt a pályán, csupán az volt a kérdés, hogy meddig bírják ezt erővel a fizikálisan jól felkészített Albával szemben. A 13. percben a néhány éve Fehérváron pattogtató Hendlein Roland kapott nagy tapsot zsákolása után, és ekkor ismét három ponttal vezettek a kék mezesek (23-26). Fej-fej mellett haladtak a csapatok a folytatásban, az Alba nem tudta jobban leszakítani ellenfelét, igaz jobb dobóteljesítménnyel ez megtörténhetett volna már többször a második negyed során.

A hat pontig jutó fehérvári Keller Ákos labdája a gyűrű felé tart
Fotós: Pesti Tamás

A hajrában Kasey Hill egymás után beszórt két triplája aztán valamelyest megnyugtatta a kedélyeket, és hatpontos fehérvári előnnyel mehettek a csapatok a nagyszünetre. (42-36.).

Roppant nehezen lendültek bele ezt követően a felek, tartotta ugyan minimális fórját az Alba, de többször megremegtek a kezek, és sok volt az eladott labda is. A negyed első említésre méltó jelenetét Keller Ákos és Marco Spica összecsapása hozta, melynek végén a kissé erőszakos Spica egy puszit nyomott a center homlokára, lezárva a vitát, míg Kellernek a találkozás láthatóan nem esett jól, és karját fájlalta. Percekig nem esett kosár, és ezt a periódust Hill, és Alandise Harris pontjai zárták le. (49-42). Majd fokozatosan egyre fáradtabbnak tűnt a Kaposvár, a fehérváriak a negyed végére tízpontos előnyt harcoltak ki. A záró tíz percben ugyan megpróbáltak mindent a vendégek, de a végén belenyugodtak abba, hogyha nem is eget verően nagy különbséggel, de kilenc ponttal jobbnak bizonyult náluk az Alba Fehérvár.

 

JEGYZŐKÖNYV

Alba Fehérvár-Kaposvári KK

73-64 (19-19, 23-17, 15-12, 16-16)

Alba Regia Sportcsarnok, 1600 néző,

Vezette: Földházi, Ádám, dr. Mészáros B.

Alba Fehérvár: HILL 15/6, SIMPSON 18/12, Harris 7, Lóránt 7, KELLER Á. 6. Csere: Mohammed 9/3, HORTON 11, Filipovics, Keller I.

Vezetőedző: Dzunics Braniszlav

Kaposvár: DUNN 17, Evans 9/3, IVOSEV 12/3, Hendlein 4, SPICA 15 Csere: Tóth P. 5/3, Baki 2, Bogdán, Hock.

Vezetőedző: Fekete Ádám

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában