Egy gólnál több kell

2017.11.23. 19:47

A Fehérvár AV19 a Medvescak Zagrebet fogadja az EBEL-ben

21 mérkőzéssel a háta mögött a tabella 11. helyén áll a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata az EBEL-ben. Egy Zágráb elleni sikerrel azonban előrébb lehetne lépni.

Ferencz Balázs

Sárpátki Tamás (jobbra) is nyerő ember lehet akár a Medvescak Zagreb ellen

Fotó: Fehér Gábor

Igaz, hat pozíció, de mindössze 4 pont választja el a tabellán a Medvescak Zagrebet és a Fehérvár AV19 együttesét.

Az első három helyet elfoglaló gárdából a Vienna Capitals különösen elhúzott, a Black Wings Linz és a Klagenfurt pedig kissé meglógott a mezőnytől, de a negyedik és a 11. hely között csupán hat pont a különbség.

Torlódik a mezőny, s ez a fehérváriak szempontjából biztató is lehet, hiszen egy pofásabb sorozattal rájátszást érő pozícióba lehet masírozni. Ilyen sorozat volt, amikor a kék-fehérek öt meccset nyertek zsinórban, előbb a Dornbirnt verte idegenben a Volán, majd a Bolzano vendégeként is diadalt aratott. Hazai pályán győzte le a Laporte-legénység a Graz együttesét, majd idegenben hatalmas bravúrral, 1-0-ra nyert a bajnok Vienna Capitals csarnokában. Sőt, Villachban is győztesen hagyták el a jeget az Ördögök, s a jégkorongbarátok bizakodtak, hogy egy újabb skalppal menetelnek tovább. Azonban a Klagenfurt kedden 7-1-es győzelemmel parancsolt megálljt Székesfehérváron.

Sárpátki Tamás (jobbra) is nyerő ember lehet akár a Medvescak Zagreb ellen
Fotós: Fehér Gábor

Benoit Laporte a mentális fáradtság számlájára írta, hogy a rutinos játékosok hibáiból kapták a gólokat. Tény: erőltetett a menet, a kedd-péntek-vasárnap meccsritmus sokat kivesz a játékosokból, ilyenkor nagy szerepe lehet a regenerálódásnak.

Az 5. helyen álló Medvescak Zagreb valamivel jobb hangulatban érkezhet, hiszen legutóbb 6-3-ra verte a Salzburgot. De nem legyőzhetetlen ellenfél, a horvát fővárosban a fehérváriak nyertek a szezon elején, s a pénteken 18.45-kor kezdődő összecsapáson is jó eséllyel pályázhatnak a három pont bezsebelésére. Ehhez azonban jó lenne egynél több gólt ütni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában