Atlétikai csapatbajnokság

2017.09.11. 19:45

Mátó Sára 3 másodperccel verte a mezőnyt az atlétikai csapatbajnokságon

Az atlétikai csapatbajnokság országos döntőjében az ARAK versenyzői közül Mátó Sára, Siskó Zsófia és Pásztor Bence is nyert.

Majer Tamás

A hétvégén Székesfehérváron, a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban megrendezett atlétikai csapatbajnokságnak a házigazda Alba Regia Atlétikai Klub a Tatabányai SC sportolóival egyberostálva vágott neki. A kétnapos megmérettetésen a Pannon Duo csapata a hetedik helyen végzett.

Az ARAK-os Pásztor Bence 71.31 méteres dobásával férfi kalapácsvetésben szállította az első győzelmet a közös csapatnak, Pásztor már a második sorozatban az élre állt a végül győzelmet jelentő dobásával.

A tizenhét esztendős Mátó Sára szenzációs versenyzéssel nyerte meg a női 400 méteres gátfutást. Az ARAK atlétája 59,34 másodperces idejével magabiztosan verte a mezőnyt, a második, fehérvári nevelésű Zsiga Mónikát is több mint 3 másodperccel előzte meg. Mátó Sára a 100 méteres gátfutás időfutamában is rajthoz állt, 15,34 másodperces ideje az összevetés hatodik helyéhez volt elég.

 

Pásztorhoz és Mátóhoz hasonlóan szintén győzelemmel segítette csapatát Siskó Zsófia. Ő női rúdugrásban nem talált legyőzőre. Az ARAK versenyzőjének győztes eredménye: 4,05 méter. A négy métert rajta kívül senki más nem ugrotta meg a verseny indulói közül.

Szabó Dániel hajszállal, egy századmásodperccel maradt le a 100 méteres síkfutás első helyéről. Saját időfutamát ugyan megnyerte, de az utána következő futamban induló Baji Balázs – aki a Viharsarok csapatát képviselte – végül megelőzte. Izgalmas lett volna a fehérvári bajnokot egyszerre látni a 110 méteres gátfutás világbajnoki bronzérmesével. Szabó Dániel eredménye 10.90 másodperc, Baji Balázsé 10,89.

Ugyanebben a számban Pisch Milán 11,44-es idővel a 13. helyezést szerezte meg.

Szabó Dániel a 4x100 méteres váltóban is szerepelt, s Pisch Milánnal, Hegedűs Mátyással és Szépe Gergővel közösen a harmadik helyre ért be. A váltó ideje: 42,07 másodperc. Szabó volt a váltó második tagja, az első egyenes végén, féltávon még vezette a fehérvári csapat a saját időfutamát.

A felnőttek között induló, de még csak tizenhat éves Takács Boglárka női 100 méteres síkfutásban negyedik, 200 méteren hatodik lett. A női 4x100-as váltóban Endrész Klaudiával, Szépe Flórával és Hoffer Krisztinával közösen negyedik helyet ért a 48,08 másodperces idejük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában