Programajánló

2018.04.20. 18:00

Kákics, Alba, Taverna – Tavaszköszöntő táncházak szombaton

A Kákics zenekar csángó táncházzal, az Alba Regia Táncegyüttes tavaszköszöntő műsorral, a Taverna görög népzenei együttes pedig koncerttel hívogatja az érdeklődőket

V. Varga József

Az Alba Regia Pulutyka csoportja

Fotó: FMH-archív

A Kákics zenekar április 21-én 17 órától a Felsővárosi Közösségi Házban tart táncházat. A Gáncs Katalin és Gula Miklós vezette gyermektáncházban a pásztorok is említésre kerülnek, ugyanis hamarosan itt van Szent György napja, amikor először hajtották ki az állatokat. Az első kihajtáshoz számos hiedelem és szokás fűződött, nagy jelentőséget tulajdonítottak annak a zöld ágnak is, amellyel az állatokat először terelték ki a legelőre. A 18 órakor kezdődő felnőtt táncházat Nedvig Bendegúz vezeti, s a moldvai és gyimesi táncok közül sem hiányzhat majd a jellegzetes juhásznóta.

Az Alba Regia Táncegyüttes szombaton 19 órától ad tavaszköszöntő műsort a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. Fellép az együttes fiatalokból álló Pulutyka és Csöröge csoportja, kísér a Galiba zenekar.

Az Alba Regia Pulutyka csoportja
Fotós: FMH-archív

A Szabadművelődés Házában szintén április 21-én 20 órától a Taverna görög népzenei együttes közreműködésével – Lakaisz Jorgosz (gitár, ének, együttesvezető), Szinatkasz Iliász (buzuki), ifj. Szinatkasz Iliász (dob, konga), Szinatkasz Alekosz (buzuki), Horváth Benjámin (gitár, baglama), Rizojannisz Sztavrosz (csörgődob, ének) – rendeznek koncertet és tartanak táncházat. A görög táncokat Gábor Ferenc tanítja majd a táncoslábúaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában