Remember-díjat adnak át

2018.03.18. 11:00

Gálakoncertet adnak a művészek megsegítéséért a Vörösmarty Színházban

Jótékonysági gálakoncertnek ad helyet a Vörösmarty Színház március 20-án, kedden 19 órától.

FMH

Fotó: Elekes Gergő

Az ANKH Alapítvány másodszor szervezi meg a Művészek a művészekért című jótékonysági gálaestet.

A helyszín ezúttal a Vörösmarty Színház lesz. A koncert célja azon művészek elismerése és megsegítése, akik pályájukon maradandót hoztak létre, hozzájárulva ezzel a magyar és a nemzetközi kultúra értékeinek megismertetéséhez, valamint megtartásához. Ám koruknál vagy betegségüknél fogva hivatásukat nem tudják gyakorolni.

A Remember-díj átadógáláján fellépő művészek az est teljes bevételét ezen művészek megsegítésére ajánlják fel, neves szakmai zsűri javaslata alapján.

Fotós: Elekes Gergő

A támogatás egyben elismerés is eddigi színvonalas művészeti munkájukért.

A 2018-as gálán fellépő művészek: Sasvári Sándor, Dévai Nagy Kamilla, Mészáros János Elek, Marcellina, a Bakáts téri Ének – Zenei Általános Iskola kórusa, valamint Molnár Mónika kórusvezető tanár, az Oscar-díjas Mindenki című kisfilm szereplői, Leblanc Győző, Tóth Éva, Fábián Éva, Berki Artúr, Sonja Vulekovic, Szőcs Reni, Gábor Péter Yeti, Sáfrány Emese, Szalai Dénes és Bella Petra, és a Tank Girls tánctrió.

A műsorvezetők Sütő Enikő és Orbán Zoltán lesznek.

Az idei díjazottak: Tóth Eleonóra Aase-díjas színművésznő, Madarász Katalin, a Magyar Köztársaság Érdemrend Kiskeresztjével is kitüntetett nótaénekes, Hollai Kálmán, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett színész, Matus György, Jászai Mari-gyűrűs, Vörösmarty-gyűrűs színész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában