A kézművesség lesz fókuszban

2024.04.04. 19:30

Alkotás két napon át Dinnyésen

Kétnapos programsorozatra invitálja az alkotókat a Magyarországi Alkotóművészek Közép-és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága Dinnyésen. A Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák XI. Országos Hétvégéjén a kézművesség lesz fókuszban.

S. Töttő Rita

Fotó: FMH-archív (Nagy Norbert)

A Dinnyési Hagyományőrző Központ ad otthont április 5-én pénteken és 6-án szombaton a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák XI. Országos Hétvégének, melyet a Magyarországi Alkotóművészek Közép-és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága  (M-ART)  szervez az érdeklődőknek. Számos kézműves foglalkozást mutatnak be a hétvégi foglalkozásokon, melyekkel a szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a kézművességnek az emberiség kultúrájában betöltött szerepére. Sőt, idén külön hangsúlyt kap a gyermekek és az ifjúság részére történő tudásátadás.

Pénteken 15 és 18 óra között, szombaton pedig 10 és 16 óra között lesznek a programok: pénteken a mintaKINCStár családi játszóházban várják a gyerekeket játékkal és alkotási lehetőségekkel, melyek során a fiatalok megismerhetik a fejér megyei népművészeti motívumokat. Ezt követi 16 és 18 óra között a rendhagyó Pedagógus Klub, melyen Sevella Zsuzsanna Gránátalmadíjas játékfejlesztő mutatja be a játékkészítés fortélyait Fejér megyei fehér hímzés motívumokkal.

Szombaton mesterségkóstoló lesz: a faesztergályos bemutatót a Magyar Faesztergályos Egyesület tagjai mutatják be, a tulipán és kulcstartó nemezelést  Gonda Emma játszóház-vezető. Aki pedig névtáblát vagy üdvözlőtáblát szeretne festeni, mégpedig népi bútorfestő motívummal, Cz. Budai Katalin bútorfestő népi iparművész vezetésével teheti meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában