Kiállítás

2024.03.07. 16:30

Élmények és nemzeti kincsek Kápolnásnyéken

Élményekkel és tudással térhettek haza azok a tókörnyéki osztályok csütörtökön délután, amelyek részt vettek A nemzet kincsei című műhelynapon a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpontban. A nemzet kincsei címmel szervezett műhelynapot március 7-én általános iskolások részére a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A Halász Gedeon Eseményközpont, valamint a Halász-kastély nagyszerű parkja adott otthont a játékos vetélkedőkkel tűzdelt találkozónak, ahol szoborportrék formájában a nemzet nagyjaival, a magyar rovásírással, a Szent Korona másolatával épp úgy találkozhattak, akár csak azokkal az érdekfeszítő kérdésekkel, hogy mitől is magyar a magyar ember. Ez utóbbi témában Baják László történész tartott előadást a fiataloknak, akik a nemzeti tudatról, jelképekről, azok történetéről beszélgettek a Magyar Nemzeti Múzeum munkatársával. 

Az eseményről készült videónkat ITT nézhetik meg. 

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Tókörnyéki iskolákból, Kápolnásnyékről, Velencéről és Gárdonyból érkeztek osztályok az élménypedagógiai foglalkozásra - közel 170 gyerek -, árulta el a feol.hu-nak Rodics Eszter, a Népművészeti Főiskola igazgatója. -E műhelynapokat immáron harmadik éve szervezzük, s céljuk, hogy az összművészetiség jegyében mindenféle foglalkozási formában egy tematika köré szervezzünk egy-egy alkalmat. Mostanra elmondható, hogy noha eleinte még kicsit döcögős volt a jelentkezés, ám mostanra már a pedagógusok is nagyon várják a lehetőséget. Tudják ugyanis, hogy itt valódi tudással vértezzük fel a gyerekeket. A nemzet kincsei műhelynapra is gyorsan betelt a létszám, így azt látom: akár sűrűbben is szervezhetünk hasonló alkalmakat. Személyes meggyőződésem, hogy e műhelynapok legfontosabb eleme - és egyben a Népfőiskola alapfeladata is - az iskolán kívüli képzés élménypedagógiai lehetősége. Egy-egy műhelynap végén azonban nem csak élményekkel, de nagyobb tudással is gazdagabbak lesznek a diákok, s ezt a visszaigazolások is alátámasztják.

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában